Življenjski slog
22.02.2022 09:02
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Domene sedaj tudi z emojiji

Od sedaj domene niso več omejene zgolj na črke in številke, saj lahko s pomočjo brskalnika Opera dostopamo do nove prihodnosti.
Novost bo najverjetneje bolj popularna pri mlajši generaciji
Novost bo najverjetneje bolj popularna pri mlajši generaciji

Podjetje Opera sedaj sodeluje z Yatom, ponudnikom spletnih naslovov, da bi omogočili novo prihodnost pri uporabi domen, ki temeljijo na emojijih.

Ste kdaj želeli uporabiti emojije namesto besedila za nalaganje spletnega mesta? Zdaj lahko to storite v Operi za mobilne in namizne računalnike.

Proizvajalec brskalnika je nedavno namreč uradno objavil podporo za spletne naslove, ki temeljijo na emojijih. To pomeni, da lahko uporabniki v vrstico URL vnesejo niz simbolov emojijev. Ob iskanju, bo brskalnik naložil povezano spletno mesto – ob predpostavki, da je naslov, ki temelji na čustvenih simbolih, registriran in veljaven.

»Uporabniki Opera lahko opustijo .com ali celo besede v svojih povezavah in uporabijo emojije, da jih usmerijo na spletna mesta. To je nov, lažji in bolj zabaven način za dostop do spletnih strani« je povedal Jørgen Arnesen, Operin EVP za mobilne naprave.

Podjetje je to funkcijo ustvarilo s pomočjo Yata, ponudnika spletnih naslovov, ki temelji na uporabi čustvenih simbolov iz Tennesseeja. Prek Yata lahko vsakdo registrira niz emojijev po meri kot svoj URL za določeno ceno. Primeri nekaj domen vključujejo y.at/🌈🚀👽, ki je registrirana na pevko Kesha, in y.at/🦇🌹, ki pripada rap izvajalcu G-Eazy.

Za sedaj, je ključna omejitev potreba po dodajanju »y.at/« pred nizom emojijev. Vendar pa je Yat v sodelovanju z Opero, da bi rešil to omejitev z integracijo funkcije branja naslovov emojijev neposredno v brskalnik.

“Uporabniki Opera lahko preprosto vstavijo 👽🎵 v svoje mobilne in namizne brskalnike, da pridejo do založbe Lil Wayne,” so sporočili iz Opera. “Poleg tega se emojiji, vdelani v spletne strani, zdaj samodejno povezujejo na ustrezno stran Yat.”

Ali se bo funkcija obdržala, pa je povsem druga stvar. Verjetno si je lažje zapomniti URL, kot je www.g-eazy.com, kot kombinacijo navidez nepovezanih simbolov, še posebej, ker je trenutno na voljo več kot 3600 emojijev.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,