Računalništvo, telefonija
22.09.2017 06:55
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tu je prvi telefon, ki plava na vodi

Tu je prvi telefon, ki plava na vodi
Tu je prvi telefon, ki plava na vodi

Mobilni telefoni, ki so odporni proti vodi, niso novost in se danes na trgu že uspešno prodajajo. Vendar pa je vodoodpornost v tem trenutku omejena zgolj na določene modele telefonov. Če nam telefon pade v globoko vodo, pa obstaja tudi nevarnost, da ga izgubimo, saj naprava zelo hitro potone na dno. Ravno zato so pri podjetju Crosscall zasnovali edinstveni vodoodporni telefon, ki lahko plava na vodni gladini, to pa mu omogoča zračna blazinica, ki je ujeta med steklom in zaslonom. Poleg tega funkcionalnost KEEP ALIVE omogoča, da v primeru stika z vodo telefon aktivira svetilnost in zvoke, kar pomeni, da ga lahko zlahka najdemo.

Telefon Crosscall Shark-X3, kot se imenuje, je sicer združljiv s standardom IP68, kar pomeni, da ga lahko brez težav uporabljamo tudi eno uro na globini dveh metrov. Tu najdemo še svetilko LED in eno diodo LED rdeče barve, ki so v pomoč pri branju zemljevidov ob zmanjšani svetilnosti. Za prikaz slik je na voljo zaslon s 6,1-centimetrsko oziroma 2,4-palčno diagonalo, zajem relativno kakovostnih slik pa omogoča digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Vgrajena baterija zagotavljala do 11 dni avtonomije klicanja in do 10 dni avtonomije v stanju pripravljenosti.

Pri telefonu lahko podatke shranjujete le na pomnilniške kartice, in sicer do kapacitete 32 gigabajtov. Novost je v evropskem prostoru že naprodaj, maloprodajna cena pa je trenutno postavljena na 110 evrov, kar ni ravno veliko za telefon s takšnimi lastnostmi.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,