Računalništvo, telefonija
11.05.2017 06:45
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako pospešite polnjenje telefona?

..Glede avtonomije baterije v telefonih ne moremo narediti kaj veliko. Lahko pa z določenimi ukrepi precej pripomoremo k hitrejšemu polnjenju..
Kako pospešite polnjenje telefona?
Kako pospešite polnjenje telefona?

Kljub velikim napredkom v tehnologiji v zadnjih nekaj letih znanstveniki in inženirji še niso našli rešitve za eno izmed največjih težav mobilnih uporabnikov – prekratko avtonomijo baterije. Veliki zasloni z visokimi ločljivostmi, zmogljiva strojna oprema, veliko pomnilnika, uporaba hitrega mobilnega interneta in dejstvo, da se ne znamo več ločiti od mobilnih naprav, vplivajo na (pre)hitro praznjenje baterije. Zaradi tega jih moramo polniti tudi večkrat dnevno, polnilnici baterij pa so tako postali obvezen pripomoček, brez katerega ne moremo več zapustiti doma ali pisarne.


Ker praviloma na avtonomijo delovanja mobilne naprave ne moremo vplivati brez zmanjšanja njene zmogljivosti ali poslabšanja uporabniške izkušnje, je ključnega pomena, da vemo, kako pospešiti polnjenje baterije pri pametnih telefonih in tablicah. V nadaljevanju si poglejte nekaj preprostih trikov, s pomočjo katerih se bo vaša mobilna naprava napolnila kot bi trenil.


Uporabljajte zmogljiv (originalen) polnilec

Ko polnite mobilno napravo, poskrbite, da boste uporabljali originalni polnilec, sicer bo polnjenje lahko trajalo precej dlje. Če na primer tablični računalniki iPad polnite s polnilcem za pametni telefon iPhone 6 Plus, boste za napolnitev povsem izpraznjene baterije potrebovali okoli tri ure, z uporabo originalnega polnilca pa dobro uro manj. Za hitro polnjenje baterij mobilnih naprav gre pohvaliti tudi polnilec PowerFast za Amazon Kindle, ki se ponaša z močjo kar devetih vatov. Pri tem naj poudarimo, da hitro polnjenje ne bi smelo vplivati na življenjsko dobo baterije.


Vključite letalski način

Za resnično hitro polnjenje boste morali poleg priklopa zmogljivega polnilca na mobilni napravi vklopiti tudi letalski, saj boste s tem močno zmanjšali porabo električne energije. V določenih primerih lahko na ta način telefon ali tablico napolnite tudi dvakrat hitreje.


Med polnjenjem ne uporabljate mobilne naprave

Še bolje kot letalski način pa je, če naprave med polnjenjem sploh ne uporabljate oziroma jo kar izklopite. Klicanje, brskanje po spletu in igranje iger lahko občutno podaljša polnilni cikel vaše mobilne naprave. Ključni porabnik pa je tu seveda velik zaslon z visoko ločljivostjo.


Telefon naj bo postavljen na hladno mesto

Če pri polnjenju mobilne naprave ne boste poskrbeli za to, da bo telefon primerno hlajen, se bo polnil dlje, saj bo električni tok zaradi visokih temperatur večkrat prekinjen. Zato priporočamo, da med polnjenjem telefon odstranite iz zaščitnega etuija ali pa ga postavite na hladno površino.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več