Računalništvo, telefonija
06.05.2017 19:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 likov iz videoiger, ki temeljijo na resničnih ljudeh

10 likov iz videoiger, ki temeljijo na resničnih ljudeh
10 likov iz videoiger, ki temeljijo na resničnih ljudeh

Od predsedniških korenin Sonica, do povezave med Laro Croft in švedsko rap pevko iz 80-ih, tukaj je 10 likov iz videoiger, za katere zagotovo niste vedeli, da so nastali na podlagi resničnih ljudi.

1. Sonic (Sonic The Hedgehog)

Vsi verjetno dobro poznamo Sonica, modrega ježa, ki ima nadnaravne sposobnosti. Njegov ustvarjalec Naoto Oshima pravi, da ima Sonic “Get it done” mentaliteto, ki naj bi jo skopiral od Billa Clintona. Ideja za Sonica je prvič nastala med letoma 1987 in 1991, ko je Bill Clinton že bil velik politik z visokim ugledom. Kot kaže je Oshima bil impresioniran nad delovanjem Clintona in tako je svojo novo kreacijo gradil na osnovi močne politične osebnosti. Tudi Sonicov nasprotnik v igri, Doctor Robotnik, bi naj baziral na resničnem “junaku”, in sicer na Theodoru Roosveltu. Kar se tiče področij izven politike so Sonicovi rdeči čevlji bili inspirirani s strani Micheala Jacksona, ki je podobne nosil v videospotu pesmi Bad.

2. Ellie (The Last of Us)

Ljubitelji igre The Last of Us ste morda opazili, da Ellie izgleda zelo podobno Ellen Page oz. izgleda identično kot Ellen Page. Zvezdnica ni bila ravno navdušena nad to podobnostjo, saj je ravno v tistem trenutku posojala glas drugi videoigri, in sicer Beyond: Two Souls. Ellen Page je bila zelo jezna in ustvarjalcem precej zagrenila življenje, namreč morali so ponovno ustvariti Ellie v posodobitvi po izidu igre.

3. Andrew Ryan (Bioshock)

Igričarji in oboževalci Ayna Randa so v trenutku, ko je Andrew Ryan, protagonist igre Bioshock prvič spregovoril v igri, osupli od vznemirjenja. Lik Ryana kar vre od samozavesti, nasprotovanja vladi, prav tako pa se zgodba iz časov komunizma v Rusiji sklada z zgodbo Randa. Po pričevanjih ustvarjalca igre, Ryanov lik poleg Randa kot osnove uporabi tudi Howarda Hughesa. Zloglasen miljarder iz 50-ih let, ki ni poznal pravil in zakonov vlade. Ryan in Hughes sta bila oba poslovneža z ljubeznijo do tehnologije in vero v svobodno voljo človeka. Andrew Ryan je celo izgledal kot Hughes, s standardno obleko, tipično frizuro in vitko postavo.

4. Johnny Cage (Mortal Kombat)

Leta 1992 sta ustvarjalca videoiger Ed Boon in John Tobias dobila nalogo, da ustvarita videoigro po filmu Jeana-Clauda Van Damma Universal Soldier, ki ni ravno požel pretiranega uspeha. Van Damma bi naj posodil glas glavnemu liku igre, vendar je hollywoodski zvezdnik bil zasede in projekt je padel v vodo. Ustvarjalca sta bila upravičeno jezna na belgijskega mojstra borilnih veščin in odločila sta se, da ustvarita njegovo karikaturo v novi igri Mortal Kombat. Johnny Cage je narejen tako, da izgleda kot Van Dammov lik v filmu Bloodsport, v borbi pa uporablja tipične igralčeve poteze.

5. Nathan Drake (Uncharted)

Eden najbolj priljubljenih “parkour-iskalcev zakladov” Nathan Drake bazira na vsem dobro znanem zvezdnikom filma Jackass Johnnyjem Knoxvillom. Ko je studio Naughty Dog prvič začel planirati pustolovsko igro v stilu Indiane Jones leta 2005, je Drake dobil obraz, ki je izgledal precej podobno Knoxvillovem, prav tako so nanj spominjale obrazne poteze. Do leta 2007, ko je igra izšla, so se v studio odločili da nekoliko spremenijo dizajn lika in ga naredijo bolj tradicionalno privlačnega, ohranili pa so Knoxvillov karakter brez strahu in zavor, kar je delalo igro za bolj popularno.

6. Mordin Solus (Mass Effect)

Ko je ekipa Mass Effecta delala na liku Mordina Solusa so želeli, da izstopa od ostalih Salarianov. Poleg tega pa je njhov cilj bil, da lik dobi izgled vojaka, ki je v svojem življenju veliko pretrpel. Spraševali so se: “Kako bi izgledal Salarianski Clint Eastwood?”. Uspelo jim je in ustvarili so Mordina Solusa, ki ima enak tanek, z “bojnimi brazgotinami” poln obraz, ki se nekako napihne proti vrhu.

7. Lara Croft (serija Lara Croft)

Že res, da je v dveh filmih Laro Croft uprizorila Angelina Jolie, vendar lahko kljub temu zgolj ena oseba zares trdi, da je prava Lara Croft. Verjeli ali ne, to je švedska reperka iz 80-ih. Leta 1996 so ustvarjalci studia Eidos Interactive potrebovali novega protagonista za pustolovsko serijo, potrebovali pa so žensko, da jih ne bi tožili za krajo Indiane Jonesa. Po tem, ko so dobesedno iz imenika izbrali ime Lara Croft, je dizajner razmišljal o njenem izgledu. V drugem krogu so izbrali izgled švedske pevke Neneh Cherry, ker so želeli ustvariti lik, ki se bori proti ženskim stereotipom.

8. Hitmonlee (Pokemon)

Nintendo je ustvaril svoj (takrat) novi Pokemon lik Hitmonlee-ja na bazi kasnejšega zvezdnika borilnih veščin Brucea Leeja. Ustvarjen leta 1999, je Hitmonlee bil 106-i Pokemon v zbirki, svoje nasprotnike pa je premagoval z brutalnimi kombinacijami udarcev in brc.

9. Kratos (God of War)

Grška mitologija je polna močnih in psihotičnih “super-junakov”, za katere se samo čaka, kdaj bo prišel trenutek, ko bodo pobili celo civilizacijo. Kljub temu pa junak igre God of War Kratos ne spada med tipične predstavike grške mitologije. Že res, da je morda neustavljivi špartanski polbog, vendar njegov lik temelji na neonacističnem liku Eda Nortona v filmu American History X. Tako Norton kot Kratos kar kipita od jeze in agresije, oba ša trdno stojita za svojimi načeli.

10. Mario (serija Super Mario)

Leta 1991 je Mario bil zgolj lik brez imena v prvi igri Donkey Kong. Shigeru Miyamoto je potreboval nekoga, po komur bi lahko poimenoval novi lik in uspelo mu je najti pravo osebo. To je bil Mario Segale, ki je bil najemodajalec skladišča Nintendu v Seattlu. Ekipa je kot kaže opazila, da Segale izgleda kot debelušen vodovodar in nadimek Mario je ostal.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več