Računalništvo, telefonija
17.01.2017 15:00
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V Sloveniji panoga avtomobilizem z največ prikazanimi oglasi v digitalnih medijih

V Sloveniji panoga avtomobilizem z največ prikazanimi oglasi v digitalnih medijih
V Sloveniji panoga avtomobilizem z največ prikazanimi oglasi v digitalnih medijih

iPROM je v preteklem letu s programsko opremo iPROM AdServer izvedel 23 odstotkov več digitalnih oglaševalskih akcij kot v letu 2015 in uporabnikom digitalnih medijev posredoval skoraj 21 milijard spletnih oglasov. Po številu prikazanih oglasov na prvem mestu ponovno močno prednjači panoga avtomobilizem s 27-odstotnim deležem.

iPROM je lani s programsko opremo iPROM AdServer uporabnikom slovenskih digitalnih medijev posredoval 31 odstotkov več različnih oglasnih kreativ, s katerimi je realiziral 8 odstotkov več prikazov oglasov kot leto prej. To pomeni, da je prikazal več kot 40.000 različnih oglasnih kreativ, s katerimi je realiziral skoraj 21 milijard prikazov oglasov.

iPROM število posredovanih prikazov oglasov v digitalne medije na domačem trgu spremlja vse od leta 2005.

Število oglaševalskih akcij večje za 23 odstotkov

Lani so neposredni naročniki, agencije in medijski zakupniki s pomočjo iPROM-ove infrastrukture za digitalno oglaševanje izvedli skoraj 13.000 oglaševalskih akcij, kar je 23 odstotkov več kot leta 2015.

Tako je oglasni strežnik iPROM AdServer v letu 2016 z uporabniki digitalnih medijev v povprečju vsako sekundo zabeležil 3273 interakcij in jim posredoval 662 oglasov.

Avtomobilska industrija s 27-odstotnim deležem trdno na prvem mestu po prikazanih oglasih

V letu 2016 na prvem mestu ostaja avtomobilska panoga z več kot petimi milijardami prikazanih oglasov oziroma s 27-odstotnim deležem vseh prikazanih oglasov. Na prestol se je po dveh letih premora vrnila lani. Pred tem je na vrhu kraljevala kar šest let.

Drugo in tretje mesto sta v letu 2016 zasedli panogi trgovina ter zabava in prosti čas, le da sta, glede na leto 2015, zamenjali mesti. Panoga zabava in prosti čas je bila lani z 2,5 milijarde oziroma s 13 odstotki prikazanih oglasov na drugem mestu, trgovina pa z 2,4 milijarde oziroma z 12 odstotki na tretjem.

Vse večje vlaganje v digitalno oglaševanje na področju turizma

Večje vložke v digitalno oglaševanje iPROM beleži v panogi turizem, ki se je lani uvrstila na četrto mesto z 1,9 milijarde prikazov oziroma s skoraj 10-odstotnim deležem vseh prikazanih oglasov. Leto prej je bila omenjena panoga na šestem mestu s sedemodstotnim deležem. Digitalno oglaševanje storitev na področju turizma je v porastu in je v preteklih letih beležilo pozitivne trende, zato v iPROM-u rast v panogi turizem pričakujejo tudi v prihodnjem letu.

»Naši podatki za preteklo leto potrjujejo, da se naložbe v digitalno oglaševanje v Sloveniji krepijo. Po podatkih evropske raziskave AdEx, ki poteka pod okriljem organizacije IAB v Sloveniji, oglaševanje v digitalnih medijih zavzema četrtino vseh oglaševalskih proračunov,« je povedal Andrej Ivanec, direktor medijskega načrtovanja v iPROM-u. »Za nami je uspešno leto. iPROM je v letu 2016 večji obseg dela podkrepil s širitvijo strokovne ekipe, z novimi rešitvami na področju interneta stvari in nadgradnjo programske opreme iPROM Cloud, ki odslej omogoča aplikativno povezljivost s praktično vsemi napravami, priključenimi v internet.«


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri iPROM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več