Tablični računalniki
10.08.2016 10:24

Deli z drugimi:

Share

7 stvari, ki jih nujno morate vedeti o Samsungu Galaxy Note 7

7 stvari, ki jih nujno morate vedeti o Samsungu Galaxy Note 7
7 stvari, ki jih nujno morate vedeti o Samsungu Galaxy Note 7

Preden se odločite za nakup novega Samsungovega pametnega telefona, naj vam predstavimo nekaj pomembnih informacij, ki vas bodo morebiti dodatno prepričale, ali odvrnile od nakupa.

1. Številne podobnosti z Galaxy S7 in S7 Edge – Galaxy Note 7 je večja verzija njegovih predhodnikov, z 14,5 centimetrskim zaslonom (5,7-palčnim) in 2560 x 1440 slikovnimi točkami. USB-C vhod je prav tako izboljšava S7 verzije, ki je bila opremljena z USB 2.0 vhodom. Zadnja kamera premore 12 milijonov slikovnih točk, medtem ko prednja kamera vsebuje 5 milijonov slikovnih točk. Galaxy Note 7 omogoča brezžično polnjenje, Bluetooth povezavo, NFC, na njem je prednaložen Android 6.0.1, naprava tehta 169 gramov, debelina telefona pa je 7,9 milimetra. 64GB notranjega pomnilnika je možno razširiti z SD pomnilniško kartico.

2. “Iris skener” ima svojo lastno kamero – Edinstvena varnostna lastnost novega Samsungovega modela je možnost skeniranja uporabnikovih oči. Kako ta sistem deluje? Postavite oči pred skener – ki je dejansko IR kamera – nameščen na vrhu ekrana in tako preprosto skenirate svoje oči. Poseben skener deluje v različnih svetlobnih nastavitvah, vendar pa ne bo deloval skozi sončna očala.

3. Kateri čip uporablja Samsung Galaxy Note 7? – V ZDA, na Kitajskem in Japonskem bo imel procesor Qualcomm Snapdragon 820, medtem ko bo po ostalih državah imel procesor Exynos 8 Octa 8890. Slednji dobro deluje znotraj mobilnih omrežij Azije in Evrope, medtem ko Snapdragon 820 svojo najvišjo stopnjo zmogljivosti doseže v CDMA omrežjih.

4. Kateri je boljši? – Qualcomm Snapdragon ima boljši modem in nekoliko boljšo grafiko kot Samsung Exynos. Kljub vsemu, Note 7 omogoča izjemne grafične sposobnosti in hkrati omogoča veliko hitrejše delovanje aplikacij od njegovih predhodnikov. LTE prenos podatkov lahko doseže 600Mb/s, medtem ko hitrost v obratni smeri lahko doseže 150 Mb/s. Snapdragon je bolj raznolik, saj podpira hitrejši prenos podatkov tako v licenčnih, kot ne-licenčnih vodah.

5. Starejše zunanje naprave bodo delovale preko USB-C vhoda normalno – Prvi Samsungov telefon z USB-C vhodom, vendar ni nobenega razloga za paniko. Prenosni polnilink ali zunanje naprave za shranjevanje, ki so pri Galaxy S7 in S7 Edge modelih bile dokaj popularne, bodo kompatibilne z Note 7 modelom preko micro-USB 2.0 – USB-C spojnikom, ki ga Samsung pripravlja za bližnjo prihodnost.

6. Note 7 vas bo brez težav prijavil v Samsungov Windows prenosni računalnik – Tako kot Apple, tudi Samsung želi, da njihova programska oprema deluje brezhibno. Do tega trenutka je bilo to precej težko, kajti Samsungove naprave temeljijo na treh operacijskih sistemih: Windows, Andorid in Tizen pri nosljivih napravah. Note 7 naj bi ciljal na rušenje teh meja med napravami in uporabniki lahko s čitalcem prstnih odtisov brez težav “vstopijo” v Galaxy TabPro S (računalnik in tablica v enem), ki v osnovi deluje na Windowsih. Prijavo pa lahko uporabniki izvedejo tudi z vzorčno avtentizacijo – risanjem vzorcev – na modelu Note 7.

7. Kompatibilnost z Google DayDream-om ostaja neznanka – Odličen dodatek za Note 7 je med drugim tudi novi Gear VR, s pomočjo katerega uporabnik lahko igra igre, potuje po svetu, smuča po belih strminah itd. Pri podjetju Samsung za zdaj še niso potrdili ali bo Note 7 kompatibilen z Googlovo platformo DayDream, ki bo na voljo do konca tega leta. Gear VR in Note 7 bi v kombinaciji bila več kot primerna za DayDream, saj izpolnjujeta vse grafične, senzorične in ostale tehnične zahteve. Po izjavah Samsunga, bo več informacij znanih zelo kmalu.


Prijavi napako v članku