Računalništvo, telefonija
16.10.2014 10:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7. posvetovanje o informatiki v energetiki

Sedmo posvetovanje PIES je že postalo tradicionalno. Srečanje vodilnih, informatikov in vseh, ki ste v energetskih podjetjih odvisni od informacijske tehnologije, se je izkazal kot še kako potreben dogodek. Dejstvo je, da je energetika močna gospodarska panoga, ki ima svoje specifike in posledično svoje specifike tudi na področju informatike: specifični problemi, tehnologije in informacijske rešitve.
Na PIES 2014 boste izvedeli ključne odgovore o informacijski energetiki.
Na PIES 2014 boste izvedeli ključne odgovore o informacijski energetiki.

Na PIES 2014, ki bo potekal 17. in 18. novembra v Kongresnem centru Portus v Hotelu Slovenija v Portorožu, se boste lahko udeležili posvetovanja, ki bo izvrstna priložnost za seznanjanje s stanjem in novimi trendi na tem področju, ter izmenjavo mnenj in izkušenj.


Letošnji program sestavljajo:

  • Predstavniki energetskih podjetij in IT ‘vendorji’ iz sosednje Hrvaške.
  • Deregulacija v energetiki – predstavljeni bodo članki nastali v okoljih, kjer se s to problematiko ukvarjajo že leta in zato lahko ponudijo uporabne rešitve.
  • Predstavniki državnih organov in institucij bodo iz prve roke pojasnili regulative in predpise, ki jih bomo morali v bodoče upoštevati.
  • Smart grids, ki je tema stalnica vseh PIES-ov.
  • Področje varčne rabe energije – samo IT lahko zagotovi ustrezne platforme in orodja.
  • Integracija okoljevarstva v energetiko – potreben je razvoj orodij za zbiranje in analiziranje okoljskih parametrov in statističnih podatkov.

Pohitite in izkoristite zgodnjo prijavo z 10% popustom do 28. oktobra 2014. Prijavite se lahko na spletni strani pies.si.


Prijavi napako v članku