Triki in nasveti
05.12.2016 09:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 kod za odklep skritih možnosti iPhona

..Ali mislite, da resnično poznate vse trike s pametnim mobilnim telefonom iPhone? Tudi z novim iPhonom 7, ki je komajda prišel v prodajo?..
S poznavanjem skritih kod je delo s pametnimi mobilnim telefonom iPhone pravi užitek.
S poznavanjem skritih kod je delo s pametnimi mobilnim telefonom iPhone pravi užitek.

Na voljo namreč niso le skrite možnosti, kot sta na primer hiter dostop do fotoaparata ali kako podaljšati avtonomijo delovanja, ampak tudi skrite kode. Te omogočajo odklep skritih možnosti pametnega mobilnega telefona iPhone. Čeprav skrite kode ne bodo vašega iPhona spremenile v vesoljsko ladjo, pa bodo nedvomno izboljšale uporabniško izkušnjo z napravo. V nadaljevanju si poglejte pet najbolj zanimivih skritih kod.


Preverite, koliko sprejema mobilnega signala imate na voljo

Miniaturni indikator moči mobilnega signala na pametnem mobilnem telefonu iPhone je za mnoge uporabnike dovolj. Napredni uporabniki pa se zavedajo, da ne prikazuje dejanske moči mobilnega signala. Za to morate grafični prikaz pretvoriti v numeričnega, kar storite tako, da v telefon vtipkate naslednje zaporedje znakov in številk: *3001#12345#*. Takoj za tem držite gumb za izklop mobilnega telefona, vse dokler se ne prikaže drsnik, potem držite gumb »Domov«, dokler se vam ne prikaže namizje. Ikona za moč signala se vam bo s tem spremenila v numerično obliko. Če bo moč signala okoli -50, boste lahko predvajali videoposnetke v ločljivosti HD, pri -120 pa se boste vrnili nazaj v kameno dobo.


Preverite številko IMEI vašega telefona iPhone

Vas je že kdo vprašal za številko IMEI vašega pametnega mobilnega telefona iPhone? Ta je pomembna predvsem takrat, ko želimo zamenjati ponudnika mobilne telefonije, prijaviti ukraden pametni telefon ali pa ga popraviti pri pooblaščenem serviserju. Če pri sebi nimate listka s številko IMEI vašega iPhona, nič zato. To številko lahko namreč prikličete tako, da vpišete kodo *#06#. IMEI številka se vam bo prikazala v trenutku.


Takoj vključite klic na čakanju

V današnjem času prejmemo zelo veliko telefonskih klicev, zato se lahko kaj hitro zgodi, da spregledamo kakšnega, ki je zelo pomemben. Teh klicev zagotovo ne boste spregledali, če na telefonu vključite čakajoči klic, za kar potrebujete le skrito kodo. Čakajoči klic prekličete tako, da v telefon vpišete kodo *43# . Če vam ta možnost ne bo všeč, pa jo lahko enostavno izključite z vnosom kode #43#.


Skrijte svojo telefonsko številko

Identiteta klicatelja je zelo uporaben podatek, saj uporabnik na drugi strani ve, s kom bo govoril. Ko pa kličete nekoga zgolj za informacijo (na primer za rezervacijo hotela), ni nobene potrebe po tem, da bi mu razkrili svojo telefonsko številko. K sreči lahko to skrijete na sila preprost način, s kodo *31#. Če pa hočete identiteto ponovno vključiti, le vpišete kodo #31#.


Prekinite neželene klice na sila enostavni način

Včasih nastopijo trenutki, ko enostavno ne želimo odgovarjati na prejete klice, na primer med gledanjem najljubše televizijske nadaljevalke. Pogosto prekinitev klica ne bo prišla v poštev, saj bo klicatelj na drugi strani vedel, da z njim ne želimo govoriti. V tem primeru bo najbolje, če ga kar preusmerimo na telefonsko tajnico in ga pokličemo kasneje. Vse, kar moramo narediti, je, da v telefon vtipkamo kodo *#21#. Paziti morate le na to, da boste telefonsko tajnico izključili takoj, ko ne bo več potrebna. To storite s ponovnim vpisom kode *#21#.


Prijavi napako v članku