Slušalke
21.02.2021 10:37

Deli z drugimi:

Share

5 razlogov, zakaj bi Pixel Buds morale biti vaše naslednje slušalke

5 razlogov, zakaj bi Pixel Buds morale biti vaše naslednje slušalke
5 razlogov, zakaj bi Pixel Buds morale biti vaše naslednje slušalke

Skoraj leto po izidu so Googlove slušalke Pixel Buds še vedno ena najboljših opcij za vse tiste, ki iščete kvalitetne Android slušalke, ki lahko konkurirajo Applovi seriji AirPods.

Dejstvo je, da če nimate Pixel pametnega telefona, verjetno ne boste tako zainteresirani, kar je povsem razumljivo. Slušlke Pixel Buds so namreč narejene za uporabo ob Googlovih telefonih, kar pa ne pomeni, da jih ostali Android uporabniki ne moremo uporabljati. Aplikacija Pixel Buds poskrbi, da tudi z uporabo ostalih Android telefonov ne izpustimo bistvenih lastnosti slušalk. Torej, če iščete dobre, poceni Bluetooth slušalke, lahko izbirate iz vedno bolj obširnega seznama.

Če je vaš glavni cilj karseda najboljša avdio izkušnja, ali pa si nujno želite tehnologije “active noise canceling” (ANC), potem je morda bolje razmisliti o kakšni drugi znamki. Roko na srce ANC za “earbuds” slušalke ni toliko pomemben faktor, kajti sam dizajn slušalke poskrbi za dokaj dobro izolacijo pred zunanjimi zvoki. Vseeno pa popolnoma razumemo, če si želite ANC, še posebej, če lahko dobimo slušalke Galaxy Buds Pro za $199 (preračunanih 165 evrov) in z njimi točno to tehnologijo.

Tukaj je pet razlogov, zakaj bi morali podrobneje spoznati Googlove Pixel Buds, če iščete brezžične Bluetooth slušalke za uporabo z vašim pametnim telefonom.

Google Assistant

Google Assistant je postavljen v samo središče celotne Pixel Buds izkušnje in tudi sicer Pixel serije. Če torej radi uporabljate Googlovega asistenta, upravljate s pametnimi napravami, ali pa preprosto radi raziskujete novosti, ki jih Google Assistant omogoča, potem so Pixel Buds slušalke prava stvar za vas.

Imetniki telefonov Google Pixel 4, 4a, 4a 5G in 5 lahko s pomočjo Google Assistant-a v celoti upravljate z napravo preko slušalk. Ko torej nismo direktno pri telefonu, lahko širok nabor možnosti, ki nam jih nudijo Pixel Buds v kombinaciji z asistentom dvignejo vrednost uporabniške izkušnje na zelo visok nivo.

Dizajn in udobnost

Za razliko številnih drugih Apple AirPods klonov na tržišču, “dot-style” Pixel Buds nudijo dizajn, ki je popolnoma neodviden in samostojen. Kot lahko vidimo v priloženem videu so dotične “earbud” slušalke kompaktne, majhne in zato bolj prikladne in udobne v primerjavi z nekaterimi precej robustnimi opcijami na trgu.

Google slušalke bomo takoj prepoznali po mat barvah in igrivih barvnih dodatkih. Kljub temu, da so v večini narejene iz plastike, je občutek precej “premium”, poleg tega pa so slušalke čvrste in hkrati lahke, kar je za tak cenovni razred slušalk redkost.

Ker so Pixel Buds slušalke majhne, ne potrebujejo tudi nič večje polnilne škatlice. Na račun mat barve se tudi hitro ne umažejo ali spraskajo. Kot dodaten bonus pa lahko izpostavimo opciji brezžičnega polnjenja in na drugi strani USB-C polnjenja.

Zvočni profil in avdio izkušnja

Že res, da Pixel Buds ne nudijo najboljše avdio izkušnje, ampak vseeno govorimo o dobrem, solidnem zvočnem profilu, ki ustreza praktično vsem poslušalskim okusom. Po pisanju portala 9TO5Google na trgu trenutno ni ravno veliko “earbuds” slušalk, ki bi bile sposobne ponuditi tako konsistentnega pristopa k vsem žanrom glasbe. Sploh če vključimo “bass boost” lastnost in k temu dodamo podatek o 12mm zvočnikih, lahko hitro ugotovimo, da avdio izkušnja Pixel Buds slušalk ne zaostaja veliko za najboljšimi.

Google Fast Pair

Vzpostavljanje povezave med Bluetooth slušalkami in dodatki je lahko zelo mučno opravilo, ne glede na to, da uporabljamo generične znamke slušalk. Apple je na tem področju definitivno pred vso konkurenco, Android uporabniki pa čakajo na vidnejši napredek. Google Fast Pair bi lahko zadevo rešil.

Slušalke Pixel Buds so bile med prvimi, ki so začele podpirati “quick pairing” lastnosti, ki vzpostavljanje povezave močno pospeši. Ker lahko Pixel Buds povežemo direktno z Gmail računom in istočasno izkoristimo “Bluetooth Low Energy (BLE)”, bodo nove naprave lahko avtomatsko vzpostavile povezavo, ko bodo v bližini slušalk. Gre za pomembno lastnost, ki še ni tako široko dostopna, kot bi verjetno morala biti.

Nove lastnosti

Enako, kot serija pametnih telefonov Pixel, slušalke Pixel Buds kmalu dobijo “Feature Drops”. Za tiste, ki ne veste, gre za neke vrste pakete novih lastnosti in funkcionalnost, ki so po vsej verjetnosti glavna konkurenčna prednost Googlovih “true wireless” slušalk na trgu.

Prvi paket Pixel Buds Feature Drop je prinesel nekaj zelo zanimivih novosti, med drugim Bass Boost EQ, “Attention Alerts” in še nekaj ostalih funkcionalnosti. Recimo tudi vsem dobro poznano integracijo Find My Device, s katero lahko brez težav najdemo svoje slušalke, če jih slučajno izgubimo.


Prijavi napako v članku