Računalništvo, telefonija
07.01.2017 23:30
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 prioritet srednje velikih družb

Vibor d.o.o.
Vibor d.o.o.

V Formuli 1 voznik navadno dobi največ pozornosti in slave, kljub temu, da pri doseganju ciljev sodeluje celotna ekipa moštva. Postanki v boksu lahko trajajo le nekaj sekund, vendar lahko kljub temu ekipa mehanikov odloča o tem kako se bo drika razpletla. Podobno je pri srednje velikih družbah, ki (v Evropi) predstavljajo komaj 2 % celotnega poslovanja na tem območju, vendar ustvarijo 30 % vseh prihodkov v regiji. Kljub temu, da so neuradni evropski ekonomski motor, so dostikrat spregledani v primerjavi z manjšimi in velikimi organizacijami.

Ravno to vpliva na razvoj teh podjetij, kot je pokazala raziskava 1650 srednje velikih družb v Evropi, kjer je le ta zaviran, to pa vpliva tudi na ekonomsko blagostanje celotnega kontinenta. Kakorkoli že, dobra novica je, da so srednje velike družbe dinamične in samozavestne. Povprečna rast srednje velikih družb je v lanskem letu znašala 16.5 %, kjer je vsaka peta tovrstna organizacija zabeležila tudi več kot 30 % rast na letni ravni.

Pri Ricoh Europe so srednje velike organizacije v Evropi povprašali, katere so njihove prioritete v naslednjih dveh letih. Pet jih je še posebej izstopalo:

1. Lansiranje novih produktov/storitev

Več kot polovica vprašanih je dejala, da je to njihova glavna prioriteta. To se še posebej pozna na hitro rastočih trgih kot je npr. Rusija. Četrtini podjetij je vpeljava novih tehnologij omogočila nove možnosti za ustvarjanje prihodka, približno toliko pa jih je tudi dejalo, da so s pomočjo digitalnih tehnologij pridobili večji delež na trgu.


2. Upravljanje rasti podjetja

Podjetja na bolj zrelih trgih kot sta Francija in Velika Britanija izpostavljajo upravljanje rasti organizacije. To je še posebej pomembno pri tistih organizacijah, ki se spreminjajo iz majhnih v srednje velike in želijo implementirati bolj formalne strukture znotraj podjetja. Podjetja, ki se spopadaja z rastjo, morajo na poti premagati določene ovire. 38 % organizacij pravi, da preden bodo nastopile na borzi in bile ponujene javnosti (IPO), morajo optimizirati svoje procese in odpraviti neefektivnost. Optimizacija procesov bi jim lahko tako prinesla milijone.

3. Inovacije in uporaba tehnologije za zagotavljanje konkurenčne prednosti

Srednje velika podjetja v Evropi imajo jasno predstavo o pomembnosti inoviranja in optimizacije procesov. Kar 77 % se jih strinja, da je inovacija procesov z uporabo tehnologij nujna za ohranjanje konkurančnosti. Na žalost jih ima 27 % težave pri iskanju prave tehnologije, ki bi jim omogočila rast.

4. Izboljšanje produktivnosti zaposlenih

Večina (65 %) srednje velikih organizacij v Evropi ima težavo s privabljanjem najboljših kadrov, saj bi večina tega kadra rada delala za večje organizacije. Podobno jih 58 % meni, da najboljšega kadra ne morejo privabiti, ker ne uporabljajo zadnjih digitalnih tehnologij. Da bi jim to uspelo, morajo potencialnemu kadru ponuditi najboljše rešitve za opravljanje njihovega dela, da so lahko kar se da produktivni.

5. Investicije v nove tehnologije za izboljšanje poslovanja

Digitalna transformacija je prioriteta dobre čletrtine organizacij, ki so dejale, da bo to v naslednjih dveh letih ena izmed najpomembnejših stvari. V isti sapi pa mnogi tudi priznavajo, da je prav tehnologija ena izmed treh največjih izzivov v njihovi organizaciji.

Še večji izziv je še vedno ta, da verjetno tovrstno novo tehnologijo vpeljujejo prvič in je še ne poznajo, kar povzroči še večje stroške in večji vložek ter izgubo dragocenih živcev. Tisti, ki odločajo o nakupu in implementaciji določene nove tehnologije, se znajdejo pred dilemo katera cena je ugodna in katera izmed tehnologij najprimernejša. V tem delu je zelo pomembno, da sodelujete z zaupanja vrednimi partnerji. Z uporabo najprimernejših tehnologij bodo lahko srednje velike organizacije premagale zaostanek, ki ga povzroča dejstvo, da so dostikrat spregledani.


Pri vpeljavi ustreznih tehnologij v vašo organizacijo vam lahko pomaga podjetje Vibor d.o.o., ki je uradni zastopnik organizacije Ricoh Europe v Sloveniji.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

RSTeam d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana, Tel: 01 519 70 65
Podatki so neverjetno močno sredstvo in v vsakem poslu sprožijo val rasti in razvoja. V napačnih rokah pa lahko povzročijo veliko škode. Zato je treba prizadevanja usmeriti v ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več