Aplikacije in dodatni programi
06.08.2021 07:21
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 Android aplikacij, ki jih ta teden ne smete zamuditi

Odločili smo se, da vam bomo vsak teden predstavili 5 novih mobilnih aplikacij in iger, s katerimi bomo skrbeli, da boste karseda na tekočem na področju razvoja Android programske opreme. Tokrat smo izbrali tri igre in dve aplikaciji.

Garena Contra Returns

Cena: brezplačna

Igra Garena Contra Returns je v drugih državah izšla že pred štirimi leti, prejšnji teden pa smo jo končno dočakali tudi v Severni Ameriki, Evropi in Južni Ameriki. Govorimo namreč o 2D streljačini, ki je neke vrste poklon starejšim Contra igram. Igra se v veliki meri naslanja na posebno PvP izkušnjo, kar za marsikoga je zabavno, medtem ko spet za koga drugega niti ni. Razvijalci so za animacijo igralcev dodali še sistem nadgradenj in na koncu bi lahko rekli, da gra za solidno igro, čeprav jo velik del sveta šele dodobra spoznava, medtem ko jo ostali igrajo že nekaj let.

Prenos iz Google Play trgovine!

Videoleap by Lightricks

Cena: brezplačna / $7.99 na mesec / $35.99 na leto / $69.99 za enkratni znesek

Videoleap je nova aplikacija za urejanje videov. Najboljša lastnost aplikacije je zmožnost ustvarjanja visoko kakovostnih posnetkov v kratkem času. Tako kot večina najbolj kompetentnih video urejevalnikov uporablja časovnico, med drugim pa podpira uporabo “zelenega ekrana”, neomejeno obnavljanje in razveljavljanje, ponuja tudi “zoomiranje” in “fram-by-fram” urejevanje. Poleg vsega naštetega so na voljo tudi različni filtri in učinki, s katerim vsebino dodatno popestrimo in jo naredimo bolj privlačno na pogled. IOS verzija aplikacija ima sicer več različnih lastnosti, vendar pa si predstavljamo, da bo tudi Android verzija sčasoma dobila vsaj nekatere od teh. Za dostop do vseh lastnosti in orodij je potrebna naročnina, ali pa se odločimo za enkratno plačilo, s katerim prav tako dobimo vse kar bi dobili z naročnino.

Prenos iz Google Play trgovine!

Potato Smash

Cena: brezplačna

Potato Smash je simpatična igra, v kateri branimo svoj stolp. Zbiramo in nadgrajujemo majhne krompirjeve junake, ki nas branijo pred sovražnikom. Podobno kot smo to navajeni iz drugih podobnih iger zbiramo točke in kreiramo vedno več krompirčkov. Igra Potato Smash ponuja različne načine igranja: spletna PvP igra, “co-op” način igranja in solo način, v katerem se nam torej ni potrebno meriti z ostalimi igralci. Malce nadležni so sicer oglasi, ki se pojavljajo med igranjem igre, prav tako se posebej na nekoliko slabših napravah pojavljajo določeni hrošči, vendar pa je igra kljub temu zabavna in ob njej lahko kaj hitro pozabimo na čas.

Prenos iz Google Play trgovine!

Data Restore Tool screenshot 2021

Data Restore Tool

Cena: brezplačna

Data Restore Tool je nova Googlova aplikacija, ki v svojem bistvu predstavlja orodje za obnovo in varnostno kopijo. Omogoča nam, da povežemo dva telefona in iz enega na drugega prenesemo podatke. Ta aplikacija je precej podobna tisti, ki jo najdemo v nastavitvah svojega telefona. Je pa dejstvo, da posebej za to ustvarjena aplikacija nekoliko oljaša celoten proces. Za večje prenose lahko uporabimo tudi kabel. Aplikacija Data Restore Tool je enostavna in relativno uporabna. Poleg vsega je tudi brezplačna.

Prenos iz Google Play trgovine!

Nier Reincarnation screenshot

NieR Re[in]carnation

Cena: brezplačna

NieR Re[in]carnation je nova RPG igra razvijalcev Square Enix. Podobno kot večina iger franšize NieR se tudi to izdanje razvija okrog resne, satirične in občasno temačne zgodbe. Sam boj je relativno enostaven. Svoj lik lahko upravljamo sami, ali pa dovolimo avtomatski način, ki to stori za nas. Napadamo lahko praktično cel čas, so pa časovno omejene posebne moči in posebni gibi, ki pa niso ravno cel čas na voljo. Sam boj je prav tako nekoliko poseben, saj namesto najbolj pogosto razširjene stranske perspektive v tej igri imamo tretjeosebno. Sama grafika je za to zvrst igre izredna, kvalitetna pa je tudi glasba.

Prenos iz Google Play trgovine!

Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije iOS aplikacije

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

MULTIMEDIJA STUDIO d.o.o.

Kraljeviča Marka ulica 19, 2000 Maribor, Tel: 02 228 26 69
Multimedija.net Podjetje Multimedija.net je na trgu izdelave spletnih strani in spletnih rešitev prisotno že od leta 2003. Na podlagi podrobne analize trga in vaše dejavnosti ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več