Aplikacije in dodatni programi
22.07.2017 08:41

Deli z drugimi:

Share

4 super aplikacije za “off-line” uporabo

4 super aplikacije za "off-line" uporabo
4 super aplikacije za "off-line" uporabo

Verjetno le stežka najdemo bolj nadležno stvar od telefona brez internetne povezave kajne? Iz dneva v dan se Wi-Fi omrežje ter mobilno omrežje širi, povečuje svoj doseg, zvišuje kvaliteto, vendar še vedno najdemo lokacije, kjer sprejem ni ravno najboljši oz. je včasih porazen. Tukaj niso izjema niti največja mesta, ki navzven dajejo vtis blišča in glamurja, ko pa iščemo kvalitetno mobilno omrežje, se zadeva ustavi.

Vsi lahko le upamo, da bo svet nekega dne pokrit z hitro, stabilno in varno internetno storitvijo. Do takrat pa se moramo naučiti, kako preživeti s tem kar imamo in zato smo za vas pripravili nekaj zanimivih aplikacij, ki vas lahko v situacijah brez interneta rešijo na tak ali drugačen način.

Kakšno bo danes vreme?

Globalno segrevanje ozračja in nezanesljive vremenske napovedi nam lahko zagrenijo marsikateri trenutek življenja. Še posebej, ko se sprašujemo ali vzeti tisti vpadljivi, rdeči dežnik, ali vzeti tisto debelo jakno, ali pa pustiti vse skupaj doma, ker bo vreme lepo.Takšna “mikro-odločitve” lahko močno vplivajo na potek našega dneva in posledično na naše počutje.

Accuweather (Android, iOS) ali The Weather Channel (Android, iOS), ponujata 7 oz. 15 vremenskih opozoril dnevno, informacije pa se črpajo glede na aktualna vremenske napovedi in statistiko iz preteklih let. Obe aplikaciji med drugim ponujata tudi vremenske informacije iz celega sveta, vse kar morate storiti je, da nastavite vaša najljubša mesta.

Potrebuješ datoteko?

Zahvaljujoč tehnologiji računalništva v oblaku, pametni telefoni vse bolj postajajo kot nekakšni zunanji trdi diski, ki shranjuje ogromne količine podatkov, ne glede na to kje se nahajamo in kdaj jih potrebujemo. Za to, da lahko uporabljamo vse te “futuristične” tehnologije in orodja, po navadi potrebujemo internetno povezavo. Google pa je ponudil storitev Google Drive (Android, iOS), ki nam omogoča dokaj dobro funkcionalnost tudi, ko smo “off-line”.

Google Drive je sestavljen iz dobro znanih orodij, ki skrbijo, da so naši dokumenti aktualno sinhronizirani tako na telefonu, kot Google oblaku. Urejamo jih lahko “on-line” kot tudi “off-line”. Spremembe se lokalno shranjujejo na telefonu in se posodobijo v oblaku, ko se povežemo na internetno povezavo.

Bodite v koraku s časom

Če ste tip človeka, ki rad bere novice, ki se nenehno izobražuje, ki je rad v stiku s časom, hkrati pa preživite veliko časa na poti, na javnih oblikah transporta, v taksijih in ostalih prevoznih sredstvih, potem je aplikacija Pocket (Android, iOS) prava za vas. Ta aplikacija vam omogoča, da si na vašo napravo prenesete videe in članke, ki jih lahko berete pozneje, brez potrebe po internetni povezavi.

Prepiranje s prijatelji je lahko marsikdaj zelo naporno, še posebej, ko smo prepričani, da imamo prav, vendar to ne moremo dokazati. Aplikacija Kiwix (Android, iOS) ponuja rešitev za manjše spore med prijatelji – brez internetne povezave. Velik del enciklopedij (npr. Wikipedije) in med drugim tudi celotne TED Talks konference so na voljo lokalno, brez potrebe po internetni povezavi. Vse kar je potrebno storiti je, da si prenesete aplikacijo in že lahko dokazujete svoj prav.

Smo morda spregledali katero od kvalitetnih aplikacij? V komentarjih bomo zelo veseli vaših predlogov najkoristnejših aplikacij, ki delujejo brez internetne povezave.

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Prijavi napako v članku