Življenjski slog
Poslovne rešitve
10.05.2022 17:13

Deli z drugimi:

Share

4 prednosti spletne prodaje pred klasičnimi trgovinami

Če je koronavirus marsikatero panogo pahnil na rob propada, pa je na drugih področjih dosegel leta počasnega razvoja v zgolj nekaj mesecih. Kdo je pred marcem 2020 živila naročal preko spleta?

Danes je tega nedvomno več in večdnevne čakalne vrste v začetku epidemije so pričale o tem, da se obeta sprememba v navadah potrošnikov.

In če kje, smo spremembe videli ravno pri trgovinah – poslovne enote so (kljub svojemu blišču in privlačnosti) postale nedostopne in neuporabne. Praktično čez noč so se nakupi preselili na splet in kdor tja ni preselil tudi svoje ponudbe (ali jo tam že imel), je v trenutku izgubil bitko za kupčevo pozornost.

Spletne trgovine imajo številne koristi

Dostopnost kjerkoli in kadarkoli

Ne le v času epidemij, ampak tudi zato, ker se nakupni procesi pri strankah razlikujejo. Pomembno pa je, da smo jim s ponudbo na voljo, ko se odločijo, da je čas pravi – to pa seveda ni vedno med 8. in 16. uro. Ali ne bi bilo idealno, če bi bili stranki vedno dosegljivi? Spletne trgovine to omogočajo.

Statistika kaže, da je največ nakupov na spletu opravljenih med 20. in 21. uro (najpopularnejša dneva pa sta ponedeljek in četrtek).

Brez omejitve prostora

Ponudba večine trgovin se sčasoma povečuje, kar zahteva tudi več prostora – ki pa ga lahko hitro zmanjka. Spletne trgovine pri tem nimajo omejitve, saj lahko dodate neomejeno število izdelkov, ne glede na to, ali imate za njih prostor na policah.

Pa tudi drug tip prostora igra vlogo – ljudje se (vse bolj) neradi zadržujemo v gneči, neradi čakamo v vrstah in iščemo parkirna mesta. Če lahko ob tem prihranimo tudi pri času za prevoz to trgovine, pa še toliko bolje.

Boljši pregled nad kupci

Pri fizični trgovini lastnik nima dobrega vpogleda nad tem, kdo je prestopil prag in kaj si je ogledal. Na spletu je to drugače – poleg splošne analitike (kateri izdelki so najbolj obiskani, katere strani je stranka obiskala pred zaključenim nakupom), vidi tudi demografske podatke kupcev in celotno zgodovino nakupov – brez posebnih kartic zvestobe, ipd. Spletna trgovina tako ni le kanal za obstoječe stranke, ampak odpira pot do novih strank.

Ker pa vemo, da je bistveno lažje prodati obstoječim strankam (v primerjavi s pridobivanjem novih), je ključno tudi zbiranje kontaktnih podatkov strank. Tako si lastnik trgovine omogoči možnost, da jih kadarkoli v prihodnosti kontaktira z novo ponudbo, ali pa jih opomni na nezaključen nakup.

Na spletni strani accbox.net najdete še 5 ključnih dejavnikov, na katere morate biti pozorni pri vzpostavitvi spletne trgovine.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Spletne trgovine spletne strani virtualna prodaja

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PRONET Kranj, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PRONET Kranj, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PRONET Kranj, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več