PRONET Kranj, d.o.o.

Predlagaj izboljšavo

Deli z drugimi:

Share
  • Ljubljanska cesta 24b, 4000 Kranj
  • 04 2 800 800
  • info@pronet-kr.si
  • pronet-kr.si/
Davčna št.:
SI 35884193
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
5548586000
Transakcijski račun:
SI56 2900 0005 0759 957
Osnovna dejavnost:
J62.090 Druge z informacijsko tehnologijo in računalniškimi storitvami povezane dejavnosti
Ustanovitelj:
Aleš Gašperšič, Pronet, Kranj, d.o.o., Računalniški inženiring in trgovina

Današnja podjetja se soočajo z več izzivi kot kdaj koli prej. Ali veste, kaj povezuje vsa podjetja na svetu? Vsi se sprašujejo, kako najbolje pristopiti k delovnemu dnevu in kako lahko pri tem pomaga tehnologija. Kateri poslovni vidik povzroča največ preglavic in kakšno rešitev predlaga podjetje PRONET, Kranj, d.o.o.? Dokumenti so gradnik vsakega podjetja in so prisotni na skoraj vseh področjih poslovnega sveta. Dokumenti igrajo osrednjo vlogo pri zagotavljanju uspešnega poslovanja in sprejemanja dobrih poslovnih odločitev.

V podjetju PRONET Kranj so pripravili celovito rešitev za optimizacijo in avtomatizacijo poslovnih procesov. Gre za sistem za načrtovanje virov v podjetju (ERP) AccountingBox, ki omogoča vse, kar podjetje od poslovnega sistema lahko pričakuje – od izdaje računov, kreiranja potnih nalogov, elektronskega arhiva dokumentacije pa do vodenja računovodstva oz. sodelovanja z računovodskim servisom. AccountingBox je namenska spletna aplikacija (ne potrebujete dodatne programske opreme), ki povezuje podjetja in računovodje.

pronet-accountingbox-documentbox-upravljanje-pregled

Vse na enem mestu

Odprli ste podjetje, začeli zgodbo uspeha, skozi leta se je vaše podjetje širilo in le s težavo ste dohajali. Kako lahko ažurno spremljate delovanje podjetja? AccountingBox vam zagotovi pregled in nadzor nad poslovanjem z ažurnim vpogledom v delovanje podjetja. Poslovni sistem podjetja PRONET Kranj je plod 30-letnih izkušenj ekipe strokovnjakov z različnih področjih. Skupaj z AccountingBox podjetja na letni ravni prihranijo več kot 350.000 ur, 150 ton papirja in ustvarijo več kot 200.000 poročil.

Spletna poslovna aplikacija je sestavljena iz treh posebnih modulov: DocumentBox, ReminderBox in CustomerBox.

DocumentBox poenostavlja izmenjavo in digitalizacijo dokumentov

DocumentBox je ustvarjen za podjetnike, ki si želijo učinkovitosti in hitrosti in računovodje, ki se ne želijo ukvarjati z ročnim pretipkavanjem dokumentov. Gre za najučinkovitejši način za izmenjavo dokumentacije med podjetnikom in računovodjo. Uporaba je enostavna: dokumente v elektronski obliki posredujete na elektronski naslov, papirnato dokumentacijo pa poskenirate ali zajamete s telefonom. DocumentBox je združljiv s številnimi računovodskimi programi, zato vam za uporabo ni potrebno menjati celotnega sistema.

Pri pošiljanju dokumentov niste količinsko omejeni. Dokumente lahko pošiljate ločeno (brez potrebe po ločenih nalepkah) ali pa jih združite v en PDF dokument in ga posredujete na določeni elektronski naslov. Podjetja in računovodje DocumentBox največ uporabljajo za posredovanje prejetih in izdanih računov, njegova raba pa ni omejena na zgolj račune. Posredujete lahko tudi bančne izpiske, pogodbe, naročilnice in ostalo poslovno dokumentacijo, ter si tako ustvarite elektronski arhiv dokumentov.

Enostavno do hitreje plačanih računov

pronet-accountingbox-documentbox-upravljanje-pregled-2

Uspešno in dolgoročno sodelovanje s strankami zahteva, da obe strani opravita, kar se od njih pričakuje. V praksi se lahko zalomi na različnih mestih, a določene težave je mogoče preprečiti tudi s tehnologijo. Se vaši zaposleni po nepotrebnem mesečno ukvarjajo s terjatvami in neplačanimi računi?

ReminderBox lahko samodejno pošlje opozorila in opomnike strankam določeno število dni po zapadlosti računov. Opozorilo vsebuje vse relevantne podatke (številka, znesek, datum), v prilogi pa je vključen tudi račun. Za še večjo učinkovitost in hitrejše plačevanje računov lahko izkoristite možnost obveščanja preko SMS sporočil. Uporabniki so v povprečju pri terjatvah prihranili 50 % časa, plačila na rok pa povečali za 75 %.

Za boljši pregled nad delom

Z uspehom se povečuje število interakcij s strankami, kar za podjetje predstavlja več komunikacijskih in organizacijskih izzivov. Prevečkrat se zgodi, da se sporočila strank založijo ali pa nimate pregleda nad stanjem njihove prošnje. Poslovni sistem CustomerBox zmanjšuje nesporazume, povečuje zadovoljstvo strank in utrjuje poslovni odnos podjetja s strankami. Z rešitvijo podjetja PRONET Kranj boste dobili vpogled v evidenco storitev za določeno stranko v izbranem časovnem obdobju, pregled porabe časa za stranko, dostop do enotnega kanala za obveščanje strank in celoten pregled nad aktivnostmi v podjetju.

Za še več informacij o podjetju PRONET Kranj in njihovih rešitvah obiščite njihovo spletno stran.


Deli z drugimi:

Novice, ki jih je podjetje objavilo Prikaži vse novice