Aplikacije in dodatni programi
17.04.2022 08:14

Deli z drugimi:

Share

4 najboljše aplikacije za vse ljubitelje kave

Ne glede na to, ali ste na področju kave popoln začetnik, ali prav poznavalec, za vas smo pripravili seznam aplikacij, ki vam lahko pridejo še kako prav. Pa naj bo to za iskanje novih receptov, spremljanje količine kave, ali preprosto uporabo časovnika.

Tukaj so najboljše Android in iOS aplikacije za vse ljubitelje kave …

1. FIltru – najboljša aplikacija za splošno uporabo

Aplikacija, ki ponuja vse od časovnika, navodila za pripravo slastne skodelice kave, do beležke oz. “dnevnika” popitih različic kave. Filtru nudi dober skupek vsega, kar je pri kavi pomembno, brez da bi se spustil v pregloboke podrobnosti. Po drugi strani pa aplikacija ni ravno za čiste “kavne začetnike”. Zakaj? Ker boste za sledenje vsem receptom potrebovali tehtnico. Ne glede na vse je Filtru še vedno prava aplikacija za nekoga, ki morda razmišlja o novi metodi priprave kave.

Na domačem zaslonu izberemo način priprave in Filtru nam ponudi recept. Poleg tega najdemo informacije o vsej potrebni opremi, korakih, ki jim moramo slediti in ko enkrat pritisnemo “predvajaj”, nas aplikacija vodi po korakih v realnem času.

Opcija je tudi ta, da sami dodamo svoj recept in aplikacijo uporabljamo, ko morda pozabimo, kako smo že pripravili ravno tisto najboljšo kavo. Zanimiva lastnost je tudi ta, da nam aplikacija samo izračuna jakost skuhane kave.

Verjetno najbolj kul lastnost pa je možnost Bluetooth povezave z nekaterimi tehtnicami – trenutno je podprtih deset modelov. Tako spet v realnem času dobimo povratno informacijo o naši tehniki priprave.

“Discover” segment aplikacije pokriva možnost nakupa kave, raziskovanje receptov po Filtru skupnosti, ali iskanje priporočil s strani znanih oseb.

Na voljo za iOS in Android.

Filtru

2. Brew Timer – najboljša aplikacija za odkrivanje novih okusov

Aplikacija Brew Timer deluje precej podobno, kot Filtru, le da je ta bolj fleksibilna. Na začetku izbiramo med 14-imi različnimi načini priprave kave, lahko pa dodamo še svoje lastne. To je več, kot katerakoli aplikacija na našem seznamu.

Začnemo torej z enim od receptov, z drsniki prilagajamo količine in vidimo potrebno temperaturo. Aplikacija nas skozi recept vodi tako z avdio, kot vizualnimi nasveti, poleg tega pa imamo vedno na voljo dodatne namige in priporočila.

Posebej prikladna možnost, ki nam jo ponuja aplikacija Brew Timer je, da lahko ustvarimo lasten video recept. Torej, če najdemo recept, ki je “skoraj popoln”, ga lahko preprosto kloniramo in prilagodimo zgolj tiste dele, ki po našem mnenju potrebujejo prilagoditev. Alternativa temu pa je, da ustvarimo čisto svoj recept od začetka.

Za konec lahko svoje kreacije delimo s skupnostjo. Odličen način za vsakogar, ki misli, da je uspel pripraviti najboljši Hario V60 recept in želi to pokazati prijateljem in ostalim uporabnikom. Zabavno kajne?

Na voljo zgolje za Android.

Brew Timer

3. Bean Conqueror – najboljša “coffee journal”

Ta aplikacija je za vse “kavne piflarje”. Vsekakor je med ljubitelji kave veliko takšnih, ki si radi zapišejo kakšno stvar ali dve o popiti skodelici. Bean Conqueror gre še korak dlje, saj omogoče precej več, kot zgolj nekaj alinej v beležki.

Za razliko od ostalih aplikacija na tem seznamu v tej ne najdemo receptov. Bistvo te aplikacije je zapisovanje in beleženje sestavin, načinov priprave in končnih ocen. Za začetek bomo potrebovali kombinacijo vsaj enega zrna. mlinčka in ene metode priprave. Morda se vam zdi to preveč, vendar ni čisto tako. V aplikacijo lahko v začetni fazi vnesete zgolj ime in naknadno dopolnite dodatne informacije po želji. Presenečni boste, koliko informacij dejansko lahko vnesete o kavi.

Med načini priprave najdemo tako standardne, kot Aero Press, prav tako pa lahko dodamo svojo metodo. Ko pridemo do ocenjevanja kave pa lahko dodamo informacije, kot so stopnja praženosti, datum, nadmorska višina, mesec žetve itd.

Na voljo za iOS in Android.

Bean Conqueror

4. Brew Ratio – najboljša aplikacija, ki se osredotoča na eno funkcijo

Ta aplikacija dela samo eno stvar, vendar dela to zelo dobro. Kot nam pove že samo ime je glavna ideja aplikacije najti pravo razmerje. Ko izberemo želeno jakost, nam kalkulator v aplikaciji izračuna, koliko kave in vode potrebujemo, da jo dosežemo.

Morda se vse to takole na prvi pogled ne zdi preveč uporabno kajne? Vseeno pa hitro ugotovimo, da na kvalitetno pripravo kave vpliva kar nekaj faktorjev. V aplikacijo lahko vnesemo različne količine vode in takoj dobimo podatek, koliko kave potrebujemo – in obratno. To pa še ni vse, kar nam omogoča aplikacija. V aplikaciji Brew Ratio lahko izbiramo med grami, čajnimi žličkami, šalčkami in ostalimi enotami tako za vodo, kot kavo. Tudi, če merimo kavo v žličkah in vodo v šalčkah, ni noben problem.

Na voljo za Android.

Brew Ratio

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije iOS aplikacije


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več