Tablični računalniki
29.02.2024 11:01
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablica ZTE Nubia Pad 3D II še boljša in zanimivejša

Foto: ZTE
Foto: ZTE

3D tehnologija brez 3D očal, 5G, umetna inteligenca … Proizvajalec ZTE, ki upravlja z blagovnima znamkama Nubia in Red Magic, je na sejmu MWC 2024 v Barceloni predstavil 3D tablico ZTE Nubia Pad 3D II in v predstavitev vključil toliko trendovskih besed, kolikor se je le dalo.

Novejši model prinaša znatne izboljšave v primerjavi s svojim predhodnikom. ZTE se je posebej osredotočil na nadgradnjo 3D tehnologije, kar se opazi v 80-% izboljšanju ločljivosti 3D slik in dvojnem povečanju njihove svetlosti, kar zagotavlja bistveno bolj jasen in živahen prikaz 3D vsebin.

ZTE Nubia Pad 3D II odpravlja skrbi glede dostopnosti 3D vsebin z inovativnim postopkom, ki omogoča pretvorbo standardnih 2D vsebin v 3D format s preprostim pritiskom na gumb. To dosega z uporabo tehnologije Neovision 3D Anytime, ki z AI (umetno inteligentnimi) nevronskimi mrežami analizira in pretvarja vsebine v realnem času. Tablica vključuje napreden sistem sledenja pogledu, ki s pomočjo AI in senzorjev za sledenje očem zagotavlja, da 3D slike ostanejo usklajene z gledalčevo perspektivo, pri čemer podpira širok kot gledanja do 86 stopinj.

Tablica se ponaša z velikim 12,1-palčnim zaslonom visoke ločljivosti (2650 x 1600) in hitrostjo osveževanja 144 Hz, obkroža pa jo sistem štirih zvočnikov z DTS:X Ultra 3D učinki, ki skupaj ustvarjajo dobro in poglobljeno izkušnjo.

Na zadnjem delu naprave se nahaja dvojna kamera “Super Biomimetic Eye”, ki prav tako izkorišča moč AI za izboljšanje 3D fotografij in videov. Tablica omogoča tudi tehnologijo Miracast za prenos vsebin in se ponaša z edinstvenim načinom večzaslonskega sodelovanja AI 3D, ki omogoča enostavno deljenje vsebin med napravami ZTE.

Za poganjanje vseh teh funkcij je v jedru tablice procesor Snapdragon 8 Gen 2. Družbo mu dela 512 GB prostora za shranjevanje. Baterija s kapaciteto 10.000 mAh in podpora za 66-vatno hitro polnjenje zagotavljata, da bo naprava hitro napolnjena in kar nekaj časa pripravljena za uporabo.

Kaj pa cena? Prejšnji model je bil na voljo za okoli 1000 dolarjev. Občutne pocenitve pri novem modelu ne pričakujemo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več