Digitalizacija
09.11.2022 16:38

Deli z drugimi:

Share

33. Ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe z videom na zahtevo ohranja stik z gledalci po vsej Sloveniji

Po tem, ko si je lahko filme zadnjih dveh festivalov zaradi omejitev, ki jih je prinesel covid-19, v dvoranah ogledalo le omejeno število gledalcev, bodo filmi letošnjega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala spet na ogled v kinodvoranah.

Ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe, ki je že 33. po vrsti, bo potekal od 9. do 20. novembra na prizoriščih v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Celju. Ker pa so ljubitelji filmov v tem obdobju odlično sprejeli možnost, da si lahko filme ogledajo v domačem okolju, bo tudi letos 12 izbranih filmov na voljo prek spleta in naročnikom televizije Telekoma Slovenije, ki je že 27 let glavni pokrovitelj festivala.

Simon Popek, programski direktor Liffa, ob tem poudarja, da se je »Liffe leta 2020, podobno kot mnogi drugi festivali in kulturni dogodki po svetu, moral zavoljo pandemičnih dogodkov začasno preseliti na splet. V tej prisilni in malce depresivni situaciji pa smo vendarle odkrili nekaj pozitivnega – gledalci iz številnih koncev Slovenije so pozdravili odločitev za delno selitev programa na spletne platforme, mnogi so lahko prvič spremljali program festivala, ki je trideset let navduševal samo Ljubljančane in izbrana mesta po Slovenji, npr. Maribor, Celje in Novo mesto. Po dveh letih omejitev se Liffe letos vrača v kolikor toliko normalnih razmerah, z mednarodnimi gosti in dogodki v živo. Festival še vedno ne bo deloval s polnimi kapacitetami, čeprav bodo vsi filmi na sporedu v kinih, prav zaradi določenih omejitev pa smo se znova odločili, da del programa ohranimo tudi v ponudbi videa na zahtevo. Liffe s to potezo ohranja stik z gledalci po Sloveniji, ki jih sicer ne bi dosegel«.

Telekom Slovenije svojim naročnikom televizije v videoteki DKino omogoča ogled 12 filmov letošnjega festivala, ki so na voljo kot vsebine na zahtevo v kategoriji LIFFE 2022. Naročniki, ki uporabljajo platformo NEO, želeni film poiščejo tako, da enostavno izgovorijo »LIFFE 2022«. Ob tem so v videoteki v kategoriji LIFFE zbrani tudi filmi preteklih Liffov ter uspešnice drugih festivalov. Na ta način Telekom Slovenije in Liffe nadaljujeta dolgoletno uspešno partnerstvo.

V tekmovalnem sklopu Perspektive, v katerem se predstavljajo mladi režiserji, Telekom Slovenije že tradicionalno podeljuje tudi nagrado vodomec.

Naročniki televizije Telekoma Slovenije si lahko v videoteki od danes dalje ogledajo naslednje filme letošnjega Liffa: Prezaposlena (režiser: Eric Gravel; Francija, 2021), Peter von Kant (režiser: François Ozon; Francija, 2021), Zločini prihodnosti (režiser: David Cronenberg; Kanada, VB, Grčija, Francija, 2022), Obe strani rezila (režiser: Claire Denis; Francija, 2021), Rimini (režiser: Ulrich Seidl; Avstrija, Francija, Nemčija, 2022), Potniki noči (režiser: Mikhaël Hers; Francija, 2022), Lunana: jak v razredu (režiser: Pawo Choyning Dorji; Butan, Kitajska, 2019), Kako rešiti planet? (režiser: Louis Garrel; Francija, 2021), Dvanajstega ponoči (režiser: Dominik Moll; Francija, Belgija, 2022), Panj (režiser: Blerta Basholli; Kosovo, Švica, Severna Makedonija, Albanija, 2021), Naš Dom (režiser: Alejandro Loayza Grisi; Bolivija, Urugvaj, Francija, 2022) in Metronom (režiser: Alexandru Belc; Romunija, Francija, 2022).

Filme si je mogoče ogledati v času festivala, na voljo pa so tudi na spletni strani www.liffe.si. Cena posameznega filma letošnjega Liffa je 9 evrov, posameznega filma preteklih Liffov in uspešnic drugih festivalov pa med 1,79 evra in 4 evri. Ogled filma se bo naročnikom televizije Telekoma Slovenije obračunal na mesečnem računu za telekomunikacijske storitve.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Telekom Slovenije


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več