Računalništvo, telefonija
28.08.2017 13:39
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

3 razlogi zakaj Samsung Note 8 ne predstavlja nobene grožnje za Apple iPhone

3 razlogi zakaj Samsung Note 8 ne predstavlja nobene grožnje za Apple iPhone
3 razlogi zakaj Samsung Note 8 ne predstavlja nobene grožnje za Apple iPhone

Po uradni predstavitvi novega samsungovega pametnega telefona so se pojavile tudi špekulacije o tem kaj to pomeni za prihajajočo applovo predstavitev iPhona, ki bo po neuradnih informacijah nekje na sredini meseca septembra. Po tem, ko se je navdušenje poleglo se lahko trezneje oceni ali novi Note 8 prinaša na trg kaj takšnega, kar bi lahko nakupovalne namere milijonov ljudi, ki se bodo do konca leta odločili za nov pametni telefon, preusmerilo od Appla k Samsungu. V nadaljevanju predstavljamo tri razloge zakaj temu najverjetneje ne bo tako.

  1. Galaxy Note 8 predstavlja evolucijske izboljšave

Novi Galaxy Note 8 letos na trg ni prinesel nič dramatičnega v primerjavi z lanskim modelom in predvsem v primerjavi z aktualno ponudbo Galaxy S8 pametnih telefonov. Nobena nova funkcija ni tako izredna, da bi uporabnikom spremenila mnenje in bi se zato raje ozreli po samsungu kot pa pametnem telefonu. Digitalno pisalo S Pen in velik zaslon sta karakteristiki Galaxy Note pametnih telefonov že dlje časa. Možnost, da s pisalom pošljete sporočilo v GIF formatu pa tudi ni razlog za nakup telefona. Takšnega mnenja je tudi finančnih Brian Wright iz podjetja Drexel Hamilton. Po njegovem mnenju uporabniki nestropno čakajo kaj bo letos predstavil Apple saj letos iPhone praznuje 10. obletnico.

2) Visoka cena

V preteklosti so se predvsem zvesti ljubitelji androidov ves čas zgražali nad visokimi cenami iPhonov. Vendar pa je v letu 2017 situacija popolnoma drugačna saj samsungovi pametni telefoni iz vidika cene ne zaostajajo. Novi Note 8 bo tako za nakup zahteval slabega tisočaka kar je več kot večina iPhonov. Že res, da ponuja najnovejše tehnične specifikacije vendar pa pri tekočem delovanju pametnega telefona tehnične specifikacije nimajo veliko vpliva. To vedno znova dokazujejo ravno pri Applu kjer zaradi testne integracije operacijskega sistema in strojne opreme zmorejo na trgu predstaviti zmogljiv pametni telefon s polovico manj RAM kot konkurenca.

3) Ekosistemi

Težava, ki jo imajo proizvajalci pametnih telefonov pri pridobivanju novih kupcev so ekosistemi. Prehod od iOS na Android ali nasprotno ni tako enostaven in nekdo, ki se danes zanaša na storitve določenega ponudnika operacijskega sistema, bo težko prestopil na drugo platformo. Samsungu bo lažje pridobiti kakšne kupce od ostalih proizvajalcev pametnih telefonov na platformi Android. Brez dvoma pa bo težko prepričati uporabnike applovih pametnih naprav, da prestopijo na Android.


Prijavi napako v članku