Aplikacije in dodatni programi
20.06.2020 10:00

Deli z drugimi:

Share

3 najboljše aplikacije, ki skrbijo, da spijete dovolj vode

.. Vsi vemo, da moramo vsak dan spiti dovolj vode. Večina pa se nas tudi zaveda, da je spijemo premalo. Pri tem, da svoje navade popravimo, nam je lahko v pomoč tudi tehnologija ..
Plant Nanny App
Plant Nanny App

Pravijo, da je voda vir življenja. Človeško telo je kar v 75 odstotkih sestavljeno iz vode, kar pomeni, da je v telesu povprečnega odraslega nekje okrog 42 litrov vode. Že zgolj majhen primanjkljaj vode, te “čudežne” tekočine, lahko vodi v dehidracijo, nervozo, izgubo kondicije, vrtoglavico, glavobol in še bi lahko naštevali.

Verjetno se boste vsi tisti, ki ste se že srečali z ledvičnimi kamni strinjali, da o njih nočete slišati nikoli več in da jih tudi nikomur ne privoščite. Ledvični kamni so lahko nekaj povsem nebolečega, lahko se jih rešimo brez težav, lahko pa zaradi njih pristanemo na urgenci z neznosnimi bolečinami. V ZDA so naredili raziskavo, katere rezultati pravijo, da bi naj ledvični kamni doleteli vsakega desetega odraslega prebivalca, starega med 20 in 50 let. Eden glavnih faktorjev tveganja, ki povzroča ledvične kamne, je pitje premajhne količine vode.

Za to, da se vam s takšnimi in še mnogimi drugimi težavami ne bi bilo treba ukvarjati, vam najprej svetujemo, da pijte dovolj vode, če pa imate s tem težavo in pozabite na pitje ali enostavno nimate časa, morda pa se najde še kakšen tretji izgovor, imamo za vas tri aplikacije, ki vam bodo pomagale pri tem, da boste vsak dan spili dovolj vode.

1. Plant Nanny

Aplikacija Plant Nanny App je v trgovini App Store ocenjena z navišjo oceno (med aplikacijami, ki spremljajo količino popite vode ipd.), na svoje naprave pa si jo je preneslo več kot milijon uporabnikov. Za uporabo aplikacije potrebujemo vsaj različico iOS 7.0 ali novejšo, kompatibilna pa je z iPhoni, iPadi in iPod touchi.

Kot pove že samo ime aplikacije, je njeno bistvo, da skrbimo za simpatične rastlinice, ki živijo v našem telefonu ali drugi Applovi napravi. Izberemo lahko unikatne lončke in vsebino le-teh. Če pijemo dovolj vode, rastline rastejo, mi pa imamo na voljo nove lončke in več rastlin. Z igrifikacijo so ustvarjalci aplikacije želeli poskrbeti, da pitje vode odslej ne bo več nuja, temveč zabava. Aplikacija nas redno opominja, koliko vode moramo še spiti, na voljo pa imamo tudi arhiv dnevnih količin popite vode.

2. Waterlogged App

Aplikacija nam omogoča, da za spremljanje količine popite vode izberemo različne embalaže in količine le-teh. Na tak način lahko precej bolj natančno ocenimo, koliko vode spijemo. Poleg tega aplikacija seveda omogoča opomnike in statistiko, s čimer lažje spremljamo dnevni vnos vode in potencialno izboljšamo svoje navade. Aplikacijo Waterlogged lahko uporabljamo, če imamo operacijski sistem iOS 9.0 ali novejšega, kompatibilna pa je z napravami iPod Touch, iPad in iPhone.

3. Daily water

Za uporabo te aplikacije bomo potrebovali iOS 8.0 ali novejšo različico, kompatibilna pa je z napravami iPad, iPhone in tudi iPad touch. Z uporabo začnemo tako, da najprej nastavimo cilj, koliko vode si želimo popiti v določenem dnevu. Daily water nam pomaga pri spremljanju vnosa vode, prav tako pa nam pošilja opomnike tekom dneva. Za uporabo na napravah Android potrebujemo Android 4.2 ali novejšega. Podobno kot ostali dve aplikaciji Daily water beleži zgodovino, kar pomeni, da lahko tu pa tam preverimo, kako uspešni smo s sledenjem zastavljenih ciljev.

Prihajajo najbolj vroči meseci v letu, ko bo to, da popijemo zadostne količine vode, še bolj pomembno. Zato se splača raziskati aplikacije, ki vam bodo pri tem v pomoč. Morda boste uporabljali kakšno od zgoraj naštetih, morda pa odkrijete še kakšno drugo, ki vam bo bolj odgovarjala. Kakor koli, pomembno je le, da vam bo dobro služila in bo vaše počutje odlično.

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Prijavi napako v članku