Programska in razvojna orodja
31.05.2021 11:41
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

2D modelirnik DraftSight – cenejša in boljša alternativa AutoCAD-u?

Živimo v 3D svetu, vendar je še vedno zelo veliko 2D CAD uporabnikov, kar je lahko za nekoga, ki je popolnoma sprejel svet 3D CAD-a, nepredstavljivo. Zakaj bi se kdo zadovoljil z 2D načrtovanjem, če ima na voljo 3D?

Vendar pa obstaja veliko razlogov, da je 2D CAD še vedno tako uporaben. Številni projekti, vključno z javnimi naročili še vedno zahtevajo 2D rezultate (poročila, dovoljenja, dokumenti). Za nekatere panoge, na primer elektro industrijo ali upravljanje poslovnih objektov, so rezultati v 2D obliki nekoliko primernejši kot v 3D. In nenazadnje, veliko podjetij živi srečno v svojem 2D svetu, česar niti ne želijo spremeniti.

Nemogoče je živeti v CAD svetu, ne da bi vsaj česa slišali ali vedeli o AutoCAD-u. Čeprav se približuje praznovanju 40. rojstnega dne, je med oboževalci še vedno priljubljen. AutoCAD ima skoraj vse funkcionalnosti, ki jih zahteva 2D CAD program. Eno področje, s katerim se dober del njegovih nepopustljivih oboževalcev ne strinja, pa je cena. Mnogi trdijo, da cena še naprej narašča, medtem ko se zdi, da se število novih funkcij zmanjšuje.

Časi, ko ste lahko kupili trajno licenco za AutoCAD, so že minili, zdaj ste prisiljeni v naročninski model. Tudi tistim podjetjem, ki so uživala ugodnosti mrežnih licenc, se obdobje sreče končuje. Zato ne preseneča, da množica predhodno zadovoljnih 2D CAD uporabnikov išče alternativo svojemu ljubljenemu AutoCAD-u. Kdo pa se želi naučiti povsem novega orodja po vsem dragocenem času in trudu, ki je bil potreben za obvladanje AutoCAD-a? Kdo se želi spoprijeti z morebitno nezdružljivostjo simbolov datotek in knjižnic? Nihče!

DraftSight je prava izbira

DraftSight govori AutoCAD in se počuti kot AutoCAD (ne da bi bil “AutoCAD”), zato je učna krivulja minimalna. DraftSight spoštuje ves čas in trud, ki ste ga vložili v svoje rutine prilagajanja in programiranja, tako da jih je mogoče enostavno prenesti. In nenazadnje, vaše DWG datoteke za AutoCAD se bodo čudovito razumele z DWG-ji za DraftSight. Dejansko DraftSight shrani nazaj v več formatov datotek kot AutoCAD.

DraftSight prepozna večino AutoCAD ukazov. Preprosto jih vnesete v ukazno vrstico in samodejno bodo izvedli ustrezen DraftSight ukaz. DraftSight ima robusten API in podpira programski jezik LISP. DraftSight ekipa z vsako izdajo nenehno dodaja nove funkcije, ne da bi pri tem spremenila ceno ali strukturo cen.

Želite kupiti trajno licenco DraftSight (ki bo samo vaša)? Ni problema. Bi raje mrežne licence? Tudi brez težav! Bi radi vse to želeli za ceno AutoCAD-a? Popolnoma brez težav! Vse to je lahko vaše z DraftSight!

In mimogrede, DraftSight v celoti podpira 3D za tiste, ki ga želite (na 2D ste torej omejeni po lastni izbiri).

P.S.: Ali smo omenili, da ima DraftSight nekaj odličnih orodij, ki jih AutoCAD nima? Pomislite na čudovite stare dni orodij Express Tools.


Ne verjemite na besedo, morate ga preizkusiti sami

Nihče ne želi, da kupite DraftSight, nato pa ste nezadovoljni s svojo odločitvijo. Brezplačno preizkusite DraftSight za 30 dni. Testirajte funkcionalnosti. Preverite, ali vaše prilagoditve in ukazi, ki jih uporabljate vsak dan, delujejo na način, ki ustreza vaši coni udobja. In ne potrebujete kreditne kartice, zato brez strahu, da bi ga po poskusnem roku pozabili odpovedati, tako kot večino ostalih “brezplačnih” ponudb.

Milijoni uporabnikov po vsem svetu z vseh vrst industrij so izbrali DraftSight za ustvarjanje, urejanje, ogled in označevanje DWG risb, kar bi vas moralo vsaj malo prepričati.

To ni nekakšen izdelek, ki bi lahko jutri izginil. Gre za resno 2D CAD rešitev, ki prevzema trg.

Nabor izdelkov, med katerimi lahko izbirate, vam pomaga najti najboljšo CAD rešitev za vaše potrebe po najboljši ceni. S programom DraftSight je izbira izključno vaša.

Naše priporočilo: uspevajte v katerem koli svetu, ki si ga želite (2D ali 3D) – vendar za to ne zapravljajte denarja.

Za več informacij o 2D modelirniku DraftSight se obrnite na pooblaščenega zastopnika v Sloveniji, podjetje Solid World d.o.o. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
CAD/CAM programska oprema DraftSight modelirnik

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več