Računalništvo, telefonija
14.11.2019 15:00

Deli z drugimi:

Share

16-palčni MacBook Pro

Govorice o 16-palčnem prenosniku MacBook Pro, ki med navdušenci Applea krožjo že nekaj časa, še kar ne pojenjajo.
16-palčni MacBook Pro
16-palčni MacBook Pro

Po tem, ko so iz tega tehnološkega giganta sporočili, da točen datum izida naprave še ni znan, sta govorice o skorajšnjem prihodu računalnika v trgovine podkrepila IDC-jev analitik Jitesh Ubrani in Forbesov pisec Brooke Crothers.

Ubrani je poudaril, da so predstavitev laptopa pričakovali že oktobra, a da se zaradi njemu neznanih razlogov še ni zgodila. Kot je to v navadi za nestrpne Američane, je sledil kup člankov na temo ugibanja o tem, kdaj in ali bo laptop sploh na voljo.

Trenutni namigi o izdelku podkrepi pogled v prodajne verige podjetij, povezanih z Appleom. Nek vir iz Azije, ki sodeluje s tem ameriškim proizvajalcem, naj bi Crothersu zaupal, da 16-palčni laptop že izdelujejo na zalogo, datum uradne predstavitve pa še ni znan.

Informacija se povsem sklada s poročilom novičarskega portala DigiTimes, kjer so javnosti ponudili informacijo, da bo proizvodnja novega modela laptopa v polnem teku še v tem četrtletju, računalniki pa naj bi bili na voljo okoli 15. decembra.

Laptop naj bi vnesel kar nekaj svežega vetra v že znane modele računalnikov. Okvir zaslona naj bi bil tanjši, ne bo pa AMOLED temveč LCD z resolucijo 3072 x 1920 px. Odlikovala naj bi ga zanesljivejša tipkovnica, samostojen Touch ID senzor in težko pričakovana tipka Esc.

Cene naj bi se gibale od 2399 ameriških dolarjev pa vse do vrtoglavih 5000 zelencev.


Prijavi napako v članku