Igre
13.07.2016 16:36
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 nasvetov in trikov za najbolj vročo igro na svetu – Pokemon GO

S pomočjo portala "Tech Insider" smo za vse (bodoče) ljubitelje igre Pokemon GO pripravili seznam nasvetov, ki bo dvignil uporabnika na raven mojstra.
Lovljenje Pokemona: Pomen krogov
Lovljenje Pokemona: Pomen krogov

1. Lovljenje Pokemona: Pomen krogov – Našli ste Pokemona, sedaj je vaša naloga, da ga ulovite tako, da vanj mečete “Pokeball-e”. Okrog Pokemona se pojavijo obarvani krogi – manjši kot je krog, lažje ga boste ulovili. S “Pokeball-i” ravnajte ekonomično, saj se vam bo to obrestovalo v nadaljevanju igre.
2. Pomen barve krogov – Barva krogov vam pove težavnost lovljenja Pokemona: zelena/enostavno, rumena/srednje težko, rdeča/težko.
3. Pomen padajočega listja na zemljevidu – Gre za indikator, da je v bližini divji Pokemon. Kakšen ta Pokemon je oz. kateri vrsti pripada, ni nikoli točno jasno, vendar lahko dobite dokaj dobro predstavo o Pokemonu iz podobe v spodnjem, desnem kotu glavnega ekrana.
4. Pomen Pokemon menija na glavnem ekranu – Poleg prikaza kateri Pokemoni so v bližini, dotični meni kaže tudi njihovo oddaljenost. Odtisi poleg silhuete Pokemona vam dajo jasno predstavo o njihovi fizični oddaljenosti. Ena stopinja pomeni, da je Pokemon blizu, več stopinj pa pomeni, da vas čaka kar konkreten sprehod.
5. Ste naveličani duplikatov? Igrajte ponoči! – Tip Pokemona, ki ga najdete, je odvisen od vaše lokacije (vodni Pokemoni bodo v večji meri v okolici vode itd.) ter od časa kdaj igrate Pokemon GO. Igranje ponoči zviša možnost najdbe “nočnih” Pokemonov.
6. Izključite AR kamero in veliko lažje boste ulovili divjega Pokemona – Sicer je res, da na taka način igrica postane manj impresivna predvsem v vizualnem smislu, vendar v virtualnem svetu Pokemon ostane bolj statičen in metanje “Pokeball-ov” je precej lažje.
7. Prenesite Pokemona do profesorja Willowa in za to boste nagrajeni – Če se vam slučajno dogaja, da nenehno lovite enega in istega Pokemona ga enostavno prenesite do profesorja Willowa in on vam bo podaril XP, kar pomeni, da boste vedno boljši in hitrje kot pridete do 5. stopnje (level 5), hitreje se boste lahko borili v telovadnicah (“gym-ih”).
8. Pomen jajc – Ste se ustavili pri “Pokestop-u” in dobili jajca? Kliknite “Pokeball” na dnu zaslona in izberite “Pokemon bubble”, nato podrsajte desno in tako dobite meni z jajci. Ta jajca so polna Pokemon zarodkov, ki se počasi razvijajo v standardne Pokemone. Doba inkubacije, ki jo aktivirate z “Start Incubation”, je odvisna od prehojene razdalje, ki pa se upošteva zgolj ob prižgani aplikaciji.
9. Kaj pomeni “CP”? – “Combat power” vam pove kako močan je vaš Pokemon ko se sooči z drugimi Pokemoni v bitki v telovadnici. Močnejši kot je “Trainer”, višja je “CP” številka.
10. Ste dosegli “level 5”? – Sedaj pa se prava igra šele začne! Lahko se pridružite eni od treh ekip znotraj igre, z njimi lahko zavzemate telovadnice itd. Dalj časa kot si lastite telovadnico, več stvari si boste prislužili. Kako obdržati telovadnico oz. “gym”? Z najmočnejšim Pokemonom seveda!

Vas zanima več iz te teme?
Nintendo igre

Prijavi napako v članku