Računalništvo, telefonija
28.03.2013 16:10

Deli z drugimi:

Share

10. nanotehnološki dan se bliža!

Vas zanima kakšna bo prihodnost, od katere bomo odvisni vsi?
Vse ki vas zanima nanotehnologija in tehnologija prihodnosti, dogodka preprost ne smete zamuditi!
Vse ki vas zanima nanotehnologija in tehnologija prihodnosti, dogodka preprost ne smete zamuditi!

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo v četrtek 18. aprila 2013 potekal 10. nanotehološki dan.

Po besedah organizatorja dogodka – predsednika odbora za znanost in tehnologijo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Janeza Škrlec, bo ta nekaj povsem posebnega. Nastopili bodo namreč priznani strokovnjaki, ki se ukvarjajo s tehnologijo prihodnosti.

Dr. Robert Dominko iz Laboratorija za elektrokemijo materialov, Kemijskega inštituta v Ljubljani in iz Centra odličnosti nizkoogljične tehnologije (CO NOT) bo predstavil naslov: »Pomemben vpliv nanotehnologije na prihodnje generacije akumulatorjev in posredno na novo ero e-mobilnosti«. Tu je potrebno poudariti, da je skupina strokovnjakov iz Kemijskega inštituta v Ljubljani, v sami svetovni špici na področju razvoju akumulatorjev prihodnosti, ki so tesno povezani z nanotehnologijo in njenim razvojem.

Temo »Nanomateriali in njihove pomembne lastnosti, ter vpliv nanodelcev na zdravje ljudi,« bo predstavil prof. dr. Danilo Suvorov, iz odseka za raziskavo sodobnih materialov – K9, Instituta Jožef Stefan. Javnost se bo prvič zelo jasno seznanila z negativnimi vplivi nanodelcev na zdravje ljudi. Določeni predstavljeni podatki udeležencev dogodka ne bodo pustili povsem ravnodušnih.

Nove horizonte iz bionike, ter biomimetike in nanomaterialov do problemov biokompatibilnosti, bo predstavil prof. dr. Janez Štrancar, iz Laboratorija za biofiziko, odseka za fiziko trdne snovi, Instituta Jožef Stefan in Centra odličnosti Namaste.

Dr. Benjamin Lipovšek, iz Fakultete za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani, bo predstavil razvoj in prihodnost nanofotonskih integriranih vezij, ter procesorjev naslednjih generacij. Biorazgradljive nanosenzorje, možganske vsadke in komunikacijo človek-stroj-človek in družabna omrežja prihodnosti, pa bo predstavil prof. dr. Aleš Holobar, iz Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru.

10. nanotehnološki dan bo namenjen gospodarstvu, industriji, študentom, raziskovalcem in predstavnikom šolske, akademske in znanstvene sfere. Dogodek bo namenjen tudi pristnejšemu povezovanju gospodarstva in znanosti in iskanju novih priložnosti na tehnološko najbolj zahtevnih področjih. Organizator dogodka je odbor za znanost in tehnologijo pri OZS, pokrovitelja nanotehnološkega dne sta Centra odličnosti Namaste in Center odličnosti za nanotehnologijo in nanoznanosti-Nanocenter.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več