Računalništvo, telefonija
28.03.2013 16:10

Deli z drugimi:

Share

10. nanotehnološki dan se bliža!

Vas zanima kakšna bo prihodnost, od katere bomo odvisni vsi?
Vse ki vas zanima nanotehnologija in tehnologija prihodnosti, dogodka preprost ne smete zamuditi!
Vse ki vas zanima nanotehnologija in tehnologija prihodnosti, dogodka preprost ne smete zamuditi!

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo v četrtek 18. aprila 2013 potekal 10. nanotehološki dan.

Po besedah organizatorja dogodka – predsednika odbora za znanost in tehnologijo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Janeza Škrlec, bo ta nekaj povsem posebnega. Nastopili bodo namreč priznani strokovnjaki, ki se ukvarjajo s tehnologijo prihodnosti.

Dr. Robert Dominko iz Laboratorija za elektrokemijo materialov, Kemijskega inštituta v Ljubljani in iz Centra odličnosti nizkoogljične tehnologije (CO NOT) bo predstavil naslov: »Pomemben vpliv nanotehnologije na prihodnje generacije akumulatorjev in posredno na novo ero e-mobilnosti«. Tu je potrebno poudariti, da je skupina strokovnjakov iz Kemijskega inštituta v Ljubljani, v sami svetovni špici na področju razvoju akumulatorjev prihodnosti, ki so tesno povezani z nanotehnologijo in njenim razvojem.

Temo »Nanomateriali in njihove pomembne lastnosti, ter vpliv nanodelcev na zdravje ljudi,« bo predstavil prof. dr. Danilo Suvorov, iz odseka za raziskavo sodobnih materialov – K9, Instituta Jožef Stefan. Javnost se bo prvič zelo jasno seznanila z negativnimi vplivi nanodelcev na zdravje ljudi. Določeni predstavljeni podatki udeležencev dogodka ne bodo pustili povsem ravnodušnih.

Nove horizonte iz bionike, ter biomimetike in nanomaterialov do problemov biokompatibilnosti, bo predstavil prof. dr. Janez Štrancar, iz Laboratorija za biofiziko, odseka za fiziko trdne snovi, Instituta Jožef Stefan in Centra odličnosti Namaste.

Dr. Benjamin Lipovšek, iz Fakultete za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani, bo predstavil razvoj in prihodnost nanofotonskih integriranih vezij, ter procesorjev naslednjih generacij. Biorazgradljive nanosenzorje, možganske vsadke in komunikacijo človek-stroj-človek in družabna omrežja prihodnosti, pa bo predstavil prof. dr. Aleš Holobar, iz Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru.

10. nanotehnološki dan bo namenjen gospodarstvu, industriji, študentom, raziskovalcem in predstavnikom šolske, akademske in znanstvene sfere. Dogodek bo namenjen tudi pristnejšemu povezovanju gospodarstva in znanosti in iskanju novih priložnosti na tehnološko najbolj zahtevnih področjih. Organizator dogodka je odbor za znanost in tehnologijo pri OZS, pokrovitelja nanotehnološkega dne sta Centra odličnosti Namaste in Center odličnosti za nanotehnologijo in nanoznanosti-Nanocenter.


Prijavi napako v članku