Telefoni
30.03.2021 08:16
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 najboljših novih Android aplikacij v marcu 2021

Katere so tiste nove Android aplikacije, ki so nas v marcu najbolj prepričale? Izbira je res velika, vendar niso vse aplikacije uporabne, zanimive, ali vsaj približno zabavne, da bi se uvrstile na naš seznam.

Razvijalci aplikacij se vsak dan trudijo, da izboljšujejo in nadgrajujejo našo uporabniško izkušnjo telefonov in tablic. To posledično pomeni, da na dnevni ravni nastane toliko Android aplikacij, da jih je praktično nemogoče slediti. Vprašanje je, kako potem sploh izbrati najboljše med izredno široko ponudbo? S pomočjo portala Android Authority smo za vas pripravili seznam desetih najboljših novih aplikacij v marcu.

  1. Flexcil
  2. Flexi
  3. Glance Weather
  4. Google Pay
  5. Hypernotes
  6. Last Time
  7. MindTree
  8. MoodBites
  9. Photo Snatch
  10. Win-X Launcher

Flexcil (brezplačna)

Flexcil je neke vrste hibrid med PDF bralnikom in aplikacijo za delanje zapiskov. Omogoča nam, da ustvarjamo zapiske, jih shranjujemo in seveda po potrebi dostopamo do njih. Poleg tega Flexcil odpira PDF dokumente in v njih omogoča označevanje stvari. Morda se komu zdi kombinacija med PDF bralnikom in “note-taking” funkcionalnostmi nenavadna, vendar kot vse kaže deluje dobro. Flexcil je doživel velik uspeh na sistemu iOS, zaradi česar pričakujemo podoben odziv na Androidu.

Prenos iz Google Play trgovine!

Flexi (brezplačna / $1.99 / 1,69 evra)

Flexi je živo ozadje. To je bistvo te aplikacije in kaj dosti drugega o njej niti ni mogoče povedati. Kot lahko vidite v YouTube videu je FLEXI živo ozadje, ki je odzivno na pritisk na ekran na dotik. Aplikacija bo morda navdušila vse ljubitelje futurizma in umetnosti, kajti same animacije so čiste in v njih hitro lahko uživamo. Na voljo je tudi nekaj možnosti za prilagajanje.

Prenos iz Google Play trgovine!

Glance Weather (brezplačna)

Aplikacija Glance Weather predstavlja soliden set vremenskih vtičnikov, ki uporabniku prikazujejo osnove, med katerimi najdemo trenutno temperaturo, realen občutek temperature, najnižje in najvišje temperature in nekatere druge vremenske informacije. Aplikacija črpa podatke iz NOAA, ki je po mnenju kritikov dober vir. Glance Weather pošilja posodobitve vremenske napovedi vsako uro, ko obenem uporabniku nudi ostale informacije. Začetne verzije aplikacije so imele nekaj težav, zdaj pa se razvijalci zelo hitro odzivajo na povratne informacije uporabnikov, kar prinaša izboljšave vtičnikov.

Prenos iz Google Play trgovine!

Vir: Joe Hindy / Android Authority

Google Pay (brezplačna)

Google je končno predstavil prenovljeno Google Pay aplikacijo, na kateri je začel delati že novembra lani. Aplikacija še vedno ponuja večino originalnih lastnosti, je pa v tej izdaji večji poudarek na pošiljanju in sprejemanju denarja od ostalih uporabnikov, podobno, kot to ponujajo aplikacije, kot sta Venmo ali Cash. Popolnoma drugačen je uporabniški vmesnik, ki je zdaj prilagojen predstavljeni novosti. V prenovljeni izdaji aplikacije ne moremo pošiljati denarja preko spleta, lahko pa recimo skeniramo Gmail in Google Photos podatke. Kot smo lahko pričakovali, je nova aplikacija v določenih stvareh boljša, v določenih pa slabša od prejšnje.

Prenos iz Google Play trgovine!

Hypernotes (brezplačna)

Hypernotes je še ena v vrsti marčevskih aplikacij, ki pa je bolj kot k pisanju nakupovalnih seznamov usmerjena k povečevanju uporabnikove produktivnosti. Ustvarjalci so sicer poskrbeli za dokaj zahteven uporabniški vmesnik, ki pa vseeno omogoča dobro organizacijo življenja. Zapiske lahko shranjujemo v kategorije in jih med samo povezujemo. Majhen zemljevid nam cel čas omogoča pregled na vsemi zapiski, da ne pride do zmede. Aplikacija je definitivno drugačna od konkurenčnih, podobnih aplikacij, je bolj kompleksna od recimo Googlove aplikacije Keep, je pa vseeno vredna priložnosti.

Prenos iz Google Play trgovine!

Vir: Joe Hindy / Android Authority

Last Time (brezplačna)

Last Time je aktiven upravljalec časa. Po domače povedano si aplikacija zapomni, kdaj smo zadnjič naredili kakšno stvar. Če se morda sprašujete, zakaj bi kaj takega sploh potrebovali, se samo spomnite, kdaj ste se nazadnje vprašali, “kdaj sem nazadnje bil pri frizerju”. Last Time si zapomni vse, kar aplikaciji naročimo naj si zapomni, kar pomeni, da so jo lahko popolnoma prilagodimo lastnim potrebam. Material Design uporabniški vmesnik je precej minimalističen, kar nam omogoča, da se naučimo uporabe aplikacije v le nekaj minutah. Povedano na kratko, Last Time je preprosta aplikacija, ki nudi točno to, kar obljublja.

Prenos iz Google Play trgovine!

Vir: Joe Hindy / Android Authority

MindTree (brezplačna / $9.99 / 8,45 evra na mesec)

MindTree je klasična meditacijska aplikacija. Nudi meditacijske rutine, glasbo in nasvete. Za vsakega premium uporabnika, ob vsaki meditaciji, MindTree posadi pravo drevo. Poleg tega aplikacija spremlja uporabnikovo aktivnost in zmanjšanje CO2 izpustov v ozračje na račun posajenih dreves. MindTree je zanimiv hibrid aplikacije, ki uporabniku daje realne nagrade za kvaliteten način življenja. Naročnina je sicer precej visoka, vendar pa se lahko tolažimo vsaj s tem, da dejansko naredimo nekaj dobrega za svet, v katerem živimo.

Prenos iz Google Play trgovine!

Vir: Joe Hindy / Android Authority

MoodBites (brezplačna / $2.99 na mesec / 2,53 evra na mesec / $19.99 na leto / 16,91 evra na mesec)

MoodBites je posebna aplikacija, ki spremlja diete ljudi s posebnimi dietami. Aplikacija spremlja, kaj uporabnik je in kako njegovo telo reagira na določeno hrano. Posledično lahko uporabnik hitro ugotovi, kaj lahko je in kaj ne, brez da bi bilo potrebno eksperimentirati in močiti telo. MoodBites deluje tudi za ketonske diete in brezglutenske prav tako. Glavni del uporabniškega vmesnika predstavlja koledar, v katerega vnašamo obroke in počutje po njih. Aplikacija je plačljiva za vse uporabnike, je pa dobra stvar ta, da naročnina ni previsoka.

Prenos iz Google Play trgovine!

Vir: Joe Hindy / Android Authority

Photo Snatch (brezplačna / do $4.99 / do 4,22 evra)

Photo Snatch je “downloader” fotografij in videov. V bistvu to pomeni, da z aplikacijo lahko prenašamo slike in videe iz družbenih omrežij, kot sta Tik Tok in Instagram. Sam mehanizem aplikacije ni novost, preprosto kopiramo URL naslov vsebine v aplikacijo, ki jo potem skuša prenesti na napravo. Poleg te glavne funkcionalnosti Photo Snatch omogoča še odstranjevanje duplikatov datotek, predvajanje videov in gledanje vsebin v galeriji. Verjetno obstaja kakšna boljša alternativa od Photo Snatcha, vendar kljub temu tudi ta aplikacija ni slaba.

Prenos iz Google Play trgovine!

Win-X Launcher (brezplačna)

Win-X Launcher je Android “launcher” z zabavnim dodatkom. Posnema namreč Windows 10 namizje in začetni meni telefona. Še vedno pa imamo osnove, kot je domači zaslon, podporo za vtičnike itd. Predal z aplikacijami je pametno skrit v začetnem meniju tipa Windows 10, na voljo pa imamo še opravilno vrstico in nekaj drugih stvari. Win-X Launcher je dokaj enostaven za uporabo in spada med najbolj zabavne “launcherje” na trgu.

Prenos iz Google Play trgovine!

Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več