Igre
03.07.2008 13:24
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

1. državno prvenstvo v video igrah že čez nekaj dni

Dovolite nam, da vas opomnimo, da bo v soboto 5. in nedeljo 6. julija 2008 v Areni Vodafone Live! (nasproti Koloseja v Ljubljani) potekalo 1. državno prvenstvo v video igrah.

Gre za prvi tovrstni dogodek pri nas, zato so se organizatorji potrudili in organizirali prvenstvo zanimivo za čim širši krog igralcev, gledalcev in medijev. V dveh dneh napetega dogajanja bodo potekala številna različna tekmovanja, državni prvaki v treh igrah pa bodo konec avgusta odšli na svetovno prvenstvo v ZDA, kjer bodo zastopali slovenske barve.

Igralo se bo:

Quake III
Warcraft III

TrackMania Nations Forever

Counter Strike 1.6

iiiin…

Wii Sports Tennis

Medijsko najbolj odmevno bo nedvomno “Celebrity Tetris” tekmovanje, na katerega so povabili 8 znanih (in malo manj znanih) slovenskih osebnosti, med njimi tudi Naskeja, zmagovalca resničnostnega šova Big Brother II. Ostali tekmovalci, ki se bodo preizkusili, kdo ima hitrejše in spretnejše prste so še:

Sara (stanovalka v Big Brother-ju II)

Omar Naber (zmagovalec Eme 2005 in Bitke talentov)

Slon (1/2 zasedbe Slon in Sadež)

Nataša Pinoza (Miss Universe Slovenije 2006)

Adel (voditelj in zmagovalec Sanjske ženske)

Nina Pušlar (zmagovalka Bitke talentov 2005)

Erik Ferfolja (televizijski voditelj, fotomodel, pevec)

Dogodka se bosta udeležila tudi par Sebastjan Cimerotič in Sabina Remar, tako da dogodka resnično ne smemo zamuditi. Cime je moral žal odpovedati nastop na Celebrity Tetrisu – baje zaradi klubskih obveznosti.

Glavna nagrada za obubožane tekmovalce Celebrity Tetrisa je potovanje v Grčijo na Kreto, ki ga podarja sponzor igre Collegium Mondialtravel, in Apple iPod Shuffle 1GB, ki ga podarja podjetje FMC d.o.o.

Na celotnem dogodku se bodo tekmovalci potegovali za nagradni sklad 15.000€ kar je eden največjih tovrstnih nagradnih skladov, zato bo tekmovanje nedvomno napeto vse do bridkega konca.

Da bi dogodek čimbolj popestrili, bo za povezovanje skrbel eden najboljših improvizatorjev v Sloveniji Boštjan Gorenc, vsem poznan kot Pižama.

Čisto za konec dogodka pa organizatorji pripravljajo edinstveni tekmi. V igri Warcraft 3 se bosta naša najboljša igralca pomerila z vabljenima gostoma prvenstva. Gosta prihajata iz Nemčije in Hrvaške ter spadata med najboljše igralce igre Warcraft 3 na svetu. Padiana Emanuela “n!paddy” Schnelzer je najboljša evropska igralka v tej igri, Ivica “Zeus” Marković pa je leta 2006 na svetovnem prvenstvu prinesel Hrvaški 2. mesto.

Partnerji dogodka so FMC d.o.o., Logitech, Red Bull, Big Bang d.o.o., CMT d.o.o in Kolosej d.o.o. Za sodelovanje pa se organizatorji zahvaljujejo tudi številnim medijskim sponzorjem, med katerimi lahko omenimo Računalniške novice (yay!) PCFormat, SWPower, spletno skupnost Discharged in druge.

Pridite, torej, drage igričarke ter igričarji – četudi samo zijala past -in podprite razvoj eŠporta v Sloveniji.


Prijavi napako v članku