Računalništvo, telefonija
27.10.2011 01:09

Deli z drugimi:

Share

Zvočniki KEF serije T

V članku objavljenem ob koncu preteklega tedna (Avdio sistemi za sodoben dom Monitor Audio serije Radius) smo obljubili, da bomo predstavili nekaj vrst avdio elementov, ki se sodobno opremljenem domu z minimalistično podobo prilegajo kar najbolje.
KEF T series
KEF T series

*Članek Avdio sistemi za sodoben dom Monitor Audio serije Radius

Angleški proizvajalec KEF svoje serije zvočnikov predstavlja s črkami.
Črka T označuje serijo ultratankih (3,5 cm!!!) dizajnersko minimalističnih zvočnikov s čistimi potezami in izjemno reprodukcijo zvoka. Svojo nalogo so pri KEFu vzeli tako resno da so delo prenesli celo na aktivni nizkotonec in ga tako shujšali na 17,7 cm.

Ponudba serije T obsega modele T301 (T301c), T101 (101c) in prej omenjeni globokotonec T-2.
Zvočniki so dobavljivi ločeno, tako da si lahko vsakdo priredi sistem po lastnih željah (stereo postavite, postavitev 2.1, 3.1, 5.1, 7.1 ali celo 9.1).
Oznaka c na koncu modela označuje napis KEF. Ta pri modelih T301 in T101 leži na sredini horizontalno pri modelih z oznako c pa so ga premaknili na desno stran in natisnili vertikalno; ko zvočnik položimo na njegovo stranico je tako napis KEF na levi strani na dnu.

V njihovi ponudbi najdemo tudi tri “pre-set” komplete T305 System, T205 System in T105 System. Slednji je najmanjši in je sestavljen z vseh petih enakih zvočnikov, srednji ima tri velike formate zvočnikov in dva manjša za zadnje satelite, največji komplet T305 System pa je v celoti sestavljen iz zvočnikov, ki nosijo oznako T301 (center T301c). Vsi sistemi prihajajo v kompletu z aktivnim nizkotoncem T-2.

Posebnost KEF-ovih zvočnikov serije T je v sami tehnologiji izgradnje, saj je kvaliteten zvok največkrat domena zvočnikov večjega formata. KEFovim strokovnjakom je na tem področju uspelo narediti velik preobrat in iz njih izvabiti frekvenčni razpon vse od 80Hz do 30kHz.

Celotno zgodbo izgradnje in uporabljenih tehnologij si lahko ogledate v videu.

Vse dodatne informacije o zvočnikih KEF serije T lahko najdete v specializirani spletni prodajalni PlayRoom.si kjer je možno omenjene produkte tudi naročiti.

Dodatna vprašanja glede postavitve domačega hišnega razvedrila pa lahko naslovite na email naslov: info@als.si

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALS-1, Aleš Osolnik s.p.
Za več informacij so vam na voljo pri ALS-1, Aleš Osolnik s.p.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

ALS-1 poslovne rešitve

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALS-1, Aleš Osolnik s.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku