Mrežna oprema
05.10.2009 12:44

Deli z drugimi:

Share

ZTE predstavil napredna LTE modema

ZTE predstavil napredna LTE modema
ZTE predstavil napredna LTE modema

Kitajski proizvajalec ZTE je na sejmu telekomunikacij v Ženevi, predstavil dva LTE (Long Term Evolution) modema, ki bosta podpirala omrežne hitrosti vse do 100 MB na sekundo. LTE naj bi sicer postal naslednji večji standard na področju širokopasovnih tehnologij, mnogi operaterji pa so že začeli s pretvorbo svojih omrežij.

Modela AL620 in AL600 bosta oba podpirala hitrost prenosa podatkov do 100 Mb / s (megabitov na sekundo) in 50 Mb / s v obratno smer, kadar bosta le ta priključena na LTE omrežja. Obe modema bosta na voljo v priročni USB obliki.

Če LTE omrežje ne bo na voljo, kar bo verjetno še naslednjih nekaj let pogost pojav, bo AL620 sposoben preklopiti nazaj na počasnejši standard HSPA (High-Speed Packet Access), na hitrost 14,4 Mb s/5,7 Mbps ali HSPA +, ki premore hitrosti 42 MBs/ 11 Mbs. Poleg standardov HSPA in HSPA+ bo moč uporabljati tudi standarda EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) in GPRS (General Packet Radio Service). AL600 bo prav tako kot AL620 omogočal priklop na HSDPA in HSPA+ omrežje , poleg tega pa bo dodal podporo za omrežje EV-DO. (Evolution-Data Optimized)

Seznam podprtih LTE frekvenc vključuje tako 700 MHz – preferirano npr. iz strani ameriškega operaterja Verizon – in 2,6 GHz. Specifikacije obeh modemov vsebujejo tudi podporo za GPS in opcijsko režo MicroSD.

Cena in dobavljivost obeh modemov do nadaljnega ostajata skrivnost.

Vas zanima več iz te teme?
brezžični internet WiFi ojačevalci routerji

Prijavi napako v članku