Telefoni
23.09.2012 12:14
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ZTE najavil estetsko dovršeni mobilnik za manj zahtevne

Manj zahtevni bodo za preračunanih 175 evrov dobili povsem soliden mobilnik.
Manj zahtevni bodo za preračunanih 175 evrov dobili povsem soliden mobilnik.

Pametni telefoni podjetja ZTE pri nas niso razširjeni, v svetovnem merilu pa je povpraševanje po njih že precej veliko. O tem priča tudi podatek, da je ZTE v drugi četrtini letošnjega leta v trgovine širom po svetu poslal kar 8 milijonov svojih pametnih telefonov. S tem se je zavihtel na peto mesto. Pred njim so le podjetja Samsung (50,2 milijona), Apple (26 milijonov), Nokia (10,2 milijona) ter HTC (8,8 milijona). Podjetje ZTE je sedaj predstavlo tudi svoj nov pametni telefon z imenom Blade III, ki bo zelo primeren za vse tiste, ki ne morejo oziroma ne želijo za svoj pametni telefon zapraviti gore denarja.

Mobilnik Blade III ima vgrajen 4-palični (10,2-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 800 x 480. Za pogon njegovega operacijskega sistema Android 4.0 Ice Cream Sandwich skrbi gigaherčni procesor Qualcomm MSM7227A, kateremu je v podporo še 512 megabajtov RAM pomnilnika. Za shranjevanje podatkov so na voljo štirje gigabajti internega spomina, za zajemanje nepozabnih trenutkov pa kamera s petimi megapiksli.

Omenimo še, da novi Blade III ponuja tudi režo za microSD kartice, Bluetooth 2.1 ter baterijo s kapaciteto 1.600 miliampernih ur. Zanj bo potrebno brez vezave odšteti preračunanih 175 evrov, na prodajnih policah pa ga lahko pričakujemo še ta mesec.

Vas zanima več iz te teme?
ZTE telefoni

Prijavi napako v članku