Računalništvo, telefonija
25.04.2012 16:12

Deli z drugimi:

Share

ZRMK HOLDING zaupal vzdrževanje Hewlett-Packard IT-infrastrukture HC Centru

ZRMK HOLDING zaupal vzdrževanje Hewlett-Packard IT-infrastrukture HC Centru
ZRMK HOLDING zaupal vzdrževanje Hewlett-Packard IT-infrastrukture HC Centru

Podjetje HC Center, napredna sistemska hiša, je s skupino podjetij ZRMK HOLDING d. d. podpisalo dologoročno vzdrževalno pogodbo za izvajanje vzdrževalnih del v IT-okolju. ZRMK HOLDING d. d. je tako na račun zunanjega izvajanja storitev informatike ter poenotenja na IT-infrastrukturo Hewlett-Packard mesečne stroške za informatiko znižal za 30 odstotkov.

Narava dela, ki ga opravljajo inženirska in projektantska podjetja v skupini ZRMK HOLDING d. d., zahteva brezhibno in zanesljivo delovanje najsodobnejše programske in strojne raziskovalne opreme. Zato so se v skupini odločili zaupati vzdrževanje svojega IT-okolja strokovnjakom na področju sistemov in informacijskih okolij. Na osnovi dolgoletnega sodelovanja in izkušenj z vzpostavitvami in vzdrževanji IT-okolij je bilo za dolgoročno pogodbeno izvajanje vzdrževalnih del izbrano podjetje HC Center iz Ljubljane.

»Pogodbeno sodelovanje za HC Center pomeni nadgradnjo zaupanja. Gre za dolgoročen partnerski odnos, v katerem spoznamo potrebe stranke ter ji nudimo prednostno obravnavo, kakovostno servisno podporo in redno vzdrževanje,« je razloge za sodelovanje opisal tehnični direktor podjetja HC Center Robert Puh.

HC Center redno in v celoti vzdržuje in upravlja IT-okolje skupine ZRMK HOLDING d. d.. Ključno vodilo HC Centra, ki je tudi Hewlett-Packard Gold specialist je, da s proaktivnim pristopom pomaga kar najbolje izkoristiti naložbe naročnika v IT. Hitrejše pokritje investicije so dosegli s postopnim poenotenjem strežniške, diskovno-pomnilniške ter mrežne infrastrukture z rešitvami proizvajalca Hewlett-Packard. Poenotena infrastruktura, sestavljena iz strežnikov ProLiant, rešitev StorageWorks za shranjevanje podatkov ter mrežne opreme proizvajalca Hewlett-Packard, je omogočila tudi vpeljavo zmogljivih rešitev za nadzor infrastrukture, napredne diagnostike ter sistema odpravljanja napak. Danes poslovanje skupine ZRMK HOLDING d. d. poteka nemoteno in se hkrati povsem prilagaja potrebam in zahtevam uporabnikov.

Dolgoročno sodelovanje skupini ZRMK HOLDING poleg naštetih prinaša še dodatne prednosti, ki so značilne za vse tipe zunanjega izvajanja storitev, kot so pogodbeno dogovorjen in nespremenljiv strošek, hitrejša odzivnost, nadomestna oprema itd. Dušan Kapevski, član upravnega odbora skupine ZRMK HOLDING d. d., kot najpomembnejšo prednost izpostavlja: »Za zunanje vzdrževanje informacijskega okolja smo se odločili predvsem zato, ker smo želeli imeti več strokovnjakov s področja IT v eni osebi. Sedaj ugotavljamo, da z zunanjim vzdrževanjem IT-okolja prihranimo do 30 odstotkov izdatkov za IT mesečno. Te prihranke sta ustvarila poenotenje infrastrukture z rešitvami enega proizvajalca Hewlett-Packard ter predaja službe informatike v zunanje izvajanje. Verjamem, da nam prenova IT-infrastrukture omogoča številne konkurenčne prednosti.«

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku