Računalništvo, telefonija
29.10.2016 14:00

Deli z drugimi:

Share

ZOTAC praznuje 10 let odličnosti

Računalnik v nahrbtniku ZOTAC VR GO
Računalnik v nahrbtniku ZOTAC VR GO

ZOTAC International, svetovni proizvajalec inovativnosti, bo deseto obletnico tehnološke odličnosti zaznamoval s svetovno tiskovno konferenco, na kateri bo razkril nove izdelke, s svetovnim prvenstvom ZOTAC World Cup na povabilo in z izdelki posebne izdaje.

Tiskovna konferenca z razkritji novih izdelkov bo potekala v Hongkongu, na njej pa bodo predstavili tri izdelke omejene posebne izdaje iz svojih glavnih produktnih skupin – grafičnih kartic, mini računalnikov in diskov SSD. Zotacovi izdelki so nekaj posebnega tako po zasnovi kot tudi po zmogljivosti, saj so zmogljivejši od primerljivih in imajo več dodatnih funkcij. Napočil je tudi čas za predstavitev dolgo pričakovanega računalnika v nahrbtniku za navidezno resničnost – ZOTAC VR GO.

Prvi od štirih izdelkov je najsodobnejša tekočinsko hlajena grafična kartica ZOTAC GeForce GTX 1080 ArcticStorm Thermaltake 10 Year Anniversary Edition, ki je nastala v sodelovanju med družbama ZOTAC (zasnova) in Thermaltake (tehnika). Kartica je narejena na osnovi povsem prenovljenega tiskanega vezja s kar 16-faznim napajalnim sklopom (namesto običajnega 8 + 2), kar zagotavlja občutno boljše upravljanje napajanja pri večjih hitrostih. Poleg tega bodo uporabniki imeli popolnejši nadzor tudi s podporo za dvojni BIOS in možnostjo preklapljanja med njima s pripomočkom FIRESTORM.

Vsem karticam ZOTAC GeForce GTX 1080 ArcticStorm Thermaltake 10 Year Anniversary Edition je priložen most ZOTAC SLI HB omejene izdaje, ki temelji na protokolu NVIDIA SLI HB in zagotavlja veliko pasovno širino za prenose med grafičnima karticama na osnovi arhitekture NVIDIA Pascal™.

Tudi linija mini računalnikov je v drugi generaciji močno napredovala z novim tekočinsko hlajenim računalnikom za igre 10 Year Anniversary Edition MAGNUS EN1080, ki odpira novo poglavje v tekočinsko hlajenih rešitvah ZOTAC za računalnike v majhnih ohišjih. Gre za prvi mini računalnik na trgu, opremljen s kartico GeForce GTX 1080, ki zagotavlja vrhunske zmogljivosti v igrah in zabavnih vsebinah. Računalniki MAGNUS EN1080 se ponašajo z ohišjem posebne izdaje ZOTAC 10 Year in so na treh straneh opremljeni z osvetlitvenim sistemom SPECTRA. Posebej zasnovani pripomoček SPECTRA uporabnikom prvič omogoča spremljanje svojega mini računalnika in prilagajanje osvetlitve SPECTRA po meri.
Diski ZOTAC SONIX SSD so postali še hitrejši in svetlejši. Diski 10 Year Anniversary Edition SONIX SSD zagotavljajo izjemno hitrost prenosa podatkov in hitrost branja do 2.800 MBps. Posebna izdaja diskov ZOTAC 10 Year ima še dodatno izboljšane zmogljivosti prenosa podatkov, saj to hitrost presegajo za 10 %. Diski SONIX so opremljeni z LED-lučkami, ki svetijo med delovanjem diska.

Računalnik v nahrbtniku ZOTAC VR GO so nadgradili z elegantnejšim dizajnom, do uporabnika prijaznimi funkcijami in izjemnimi zmogljivostmi za navidezno resničnost. Njegov predhodnik je požel posebno zanimanje na sejmu Computex 2016, saj je bil prvi, ki je uporabnikom omogočal prosto premikanje po navidezni resničnosti – brez kablov. Nov nahrbtnik VR GO je še lažji, bolj vzdržljiv in dostopnejši.

Opremljen je z grafično kartico GeForce GTX 1070, zato je pri poganjanju iger in navidezne resničnosti izvedel pravi generacijski preskok. Omogoča hitro menjavo baterije (brez ugašanja) za neprekinjeno igranje. Poenostavili so tudi potek kablov, tako da zasnova ohišja in priključkov zagotavlja VR-izkušnjo povsem brez sitnosti. Priključki HDMI in USB so nameščeni na vrhu naprave, kable pa je mogoče skriti v ohišje, ko jih ne potrebujemo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku