25.04.2011 07:50

Deli z drugimi:

Share

Fax preko e-pošte: za nižje stroške faksiranja

V podjetjih neprenehoma iščemo možnosti za zniževanje stroškov. Še zlasti, če lahko pri tem nadomestimo staro z novim. Med tovrstne zamenjave sodi tudi vse bolj priljubljeno menjavanje zastarelih faks naprav s storitvami internetnega faksiranja.
Fax preko e-pošte: za nižje stroške faksiranja
Fax preko e-pošte: za nižje stroške faksiranja

Storitve internetnega faksiranja omogočajo pošiljanje in prejemanje faksov preko e-pošte ter vam lahko v celoti nadomestijo faks naprave. Fakse pošiljate in prejemate, kjerkoli imate na voljo internet. Povrhu vsega pa od uporabnika ne zahtevajo nikakršne dodatne strojne opreme, niti kakršnihkoli namestitev dodatne programske opreme.

Dva izmed glavnih razlogov za naraščajočo priljubljenost internetnega faksiranja sta zagotovo, da podjetjem omogočajo zniževanje stroškov in občutne prihranke pri času. Poglejmo, kako internetno faksiranje pripomore k občutno nižjim stroškom faksiranja.

Brez papirja in kartuš.

Ne le, da papir in kartuše niso več potrebne pri prejemanju faksov, tudi dokumentov vam ni več potrebno tiskati – enostavno jih lahko faksirate preko e-pošte. Na vsakih 500 prejetih ali poslanih faksov tako prihranite cca. 40 €.

Brez stroškov telefonske linije oz. brezplačna faks številka. Pri vašem telefonskem operaterju lahko odjavite telefonsko linijo, ki jo imate namenjeno faksiranju. Vodilna storitev na področju internetnega faksiranja v Sloveniji, aFax, npr. omogoča brezplačen prenos obstoječe faks številke. Če ste npr. naročnik analogne linije pri Telekomu Slovenije, vas telefonska linija, ki je namenjena faks napravi, stane 8,95 € mesečno. Če faks številke še nimate, pa jo od ponudnika internet faks storitev dobite brezplačno. V nobenem primeru ne potrebujete plačevati naročnine za dodatno telefonsko linijo.

Brez stroškov vzdrževanja faks naprave. Cene faks naprav se gibljejo med 100 € in 400 € (ter več), pri čemer nižja cena navadno pomeni tudi več težav in višje stroške vzdrževanja. Tukaj so še stroški elektrike in telefonskih impulzov, ki jih pri internetnih faks storitvah lahko odpišete. Poleg tega: ste kdaj pomislili, koliko vas (vsaj posredno) stane prostor, ki ga zaseda faks naprava?

Brez stroškov arhiviranja. Vsi vaši faksi so z uporabo internet faks storitev avtomatsko elektronsko arhivirani. Fascikli s prejetimi in poslanimi faksi so tako nepotrebni, prostor v omarah tako lahko uporabite koristneje. Če pa ste doslej fakse za namene elektronskega arhiviranja skenirali, boste tako prihranili dragoceni čas. Koliko je storitev, kjer lahko prispevate k lepšemu okolju in pri tem še prihranite?

Kaj pa cene internetnega faksiranja?

Storitev internetnega faksiranja lahko naročite že za nekaj € na mesec. Pri storitvi aFax se cene gibljejo že od 4,95 € na mesec (mini paket) do 20,55 € na mesec (paket za najbolj zahtevne uporabnike). Vsi ponudniki internetnih faks storitev nudijo tudi brezplačno preizkusno obdobje, ki ga lahko izkoristite, da se tudi sami prepričate o vseh prednostih, ki jih internetno faksiranje ponuja.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVIOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVIOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVIOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku