Facebook
03.08.2012 11:37

Deli z drugimi:

Share

Znebimo se otroških fotografij na Facebooku

Unbaby je kot nalašč za tiste, ki nočejo neprestano gledati fotografij otrok njihovih prijateljev.
Unbaby je kot nalašč za tiste, ki nočejo neprestano gledati fotografij otrok njihovih prijateljev.

Družbeno omrežje Facebook je pravi raj za pedofile. Starši na njem namreč brez zadržkov objavljajo gole in napol gole fotografije svojih otrok. Teh je toliko, da še običajne uporabnike spravljajo ob živce. Dejstvo je, da so starši za nekaj »všečkov« in komentarjev pripravljeni iti preko vseh meja dobrega okusa in zdrave pameti.

Če uporabljate spletni brskalnik Google Chrome (trenutno je na voljo različica 21) imate srečo. Zanj je namreč na voljo razširitev, s pomočjo katerega se boste za vedno znebili fotografij otrok na priljubljenem družbenem omrežju. Tu gre za razširitev (extensions) Unbaby, ki je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/C5qOB. Ta bo poskrbela, da se bodo vse fotografije otrok magično »spremenile« v zanimive slike. Tu gre tako za slike mičnih deklet kot hišnih ljubljenčkov in abstraktne umetnosti.

Za namestitev razširitve Unbaby najprej kliknite na spletno povezavo http://goo.gl/C5qOB. Nato kliknite na gumb »ADD TO CHROME«, »DODAJ V CHROME« in »Dodaj«. Nato vpišite ključne besede, s katerimi boste programu pomagali pri prepoznavanju otroških slik. Tu gre za besede, kot so na primer: Let star, tako čudovit, naša družina, naučil hoditi, let, mesec dni, mesecev, pižame, jesti trdne hrane, plazenje, dragocen, preveč luštna in podobno. Tu seveda vpišemo tudi ime otroka. Postopek zaključimo s pritiskom na gumb »Save«. Če vam tu niti razširitev Unbaby ne bo v pomoč, vam ne preostane nič drugega, kot da se odjavite od novic vašega prijatelja oziroma da ga nemudoma odstranite iz seznama prijateljev.


Prijavi napako v članku