Računalništvo, telefonija
26.09.2013 01:09
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Znanstvena fantastika izpred 30 let postaja realnost!

Si Slovenci sploh želimo samovoznih avtomobilov?
Si Slovenci sploh želimo samovoznih avtomobilov?

Še pomnite TV nanizanke Vitez za volanom, kjer je David Hasselhof vozil pametni avtomobil Kitt, ki je bil poleg govorjenja in razmišljanja sposoben tudi voziti? Ta znanstvena fantastika izpred 30 let se zdaj spreminja v realnost. Ideja samovoznih avtomobilov je postala aktualna tematika, ko je Google razkril, da razvijajo svojo tehnologijo, ki ima velik potencial spremembe pojmovanja vožnje in lastništva avtomobilov. Številni proizvajalci, kot so BMW, Audi, Toyoto, Ford in Nissan, zato danes že izdelujejo svoje verzije računalniško nadziranih voznih sistemov. Kako samovozni avtomobili sploh delujejo in ali si jih ljudje sploh želimo? Kako varni so, kakšne so zakonske omejitve in kaj nas čaka v prihodnjih letih? Če vas tematika zanima, si lahko več o samovoznih avtomobilih preberete v novi številki Računalniških novic, ki je že na voljo tudi v e-izdaji.

V središču nove številke revije pa tokrat o tiskalnikih prihodnosti. Če smo včasih tiskali papir s fizično silo, danes tiskamo hrano in orožje s 3D tiskalniki. Koliko se še tiskalniki po svetu uporabljajo za svoj prvotni namen ter kako in kaj vse bomo tiskali v jutri?

V novi številki vas čakajo še zanimive novice s področja računalniških in zabavnih tehnologij, uporabni računalniški triki in nasveti, IT izobraževanja, predstavitveni članki slovenskih podjetij, Linux bejba, razvedrilo in še bi lahko naštevali.

Nova številka je že v prodaji, dobite pa jo na vseh bolje založenih prodajnih mestih revij in časopisov.

>> RN VIP člani lahko prelistate spletno različico revije Računalniške novice? Kliknite tukaj…

Več o RN VIP članstvu tukaj.


Prijavi napako v članku