Računalništvo, telefonija
27.08.2014 19:44

Deli z drugimi:

Share

Znana devetčlanska žirija za letošnje nagrade Sempler

O najboljših medijskih strategijah, ki si bodo prislužile prestižne nagrade Sempler, bo tudi letos presojala devetčlanska žirija, v kateri so znani medijski in marketinški strokovnjaki iz jadranske regije. Pod vodstvom Vesne Beganović, ustanoviteljice in direktorice medijske agencije Via Media iz BiH, bodo člani žirije ocenjevali prijavljena dela v šestih tekmovalnih kategorijah. Zmagovalci bodo znani na konferenci medijskih trendov SEMPL, ki bo 27. in 28. novembra 2014 v Portorožu.
Vesna Beganović, predsednica žirije za nagrade Sempler
Vesna Beganović, predsednica žirije za nagrade Sempler

Tekmovanje za nagrade najboljšim medijskim strategijam leta Sempler, ki ga v okviru 16. konference medijskih trendov SEMPL organizira družba Media Pool v sodelovanju z revijo Marketing magazin, bo letos potekalo že dvanajstič zapored. Medijski strategi, naročniki in mediji, ki bodo na tekmovanju predstavili svoje najboljše medijske projekte, se bodo tudi tokrat potegovali za zlate nagrade Sempler v šestih tekmovalnih kategorijah in glavno nagrado Veliki Sempler, ki je podeljena najboljši medijski strategiji preteklega leta.

Med člani žirije za nagrade Sempler so vsako leto najvidnejši medijsko-komunikacijski strokovnjaki iz jadranske regije. Letošnjo žirijo bo vodila Vesna Beganović, ustanoviteljica in direktorica medijske agencije Via Media iz BiH, poleg nje pa bodo prijavljene medijske projekte ocenjevali še Vanja Blumenšajn, solastnik in kreativni direktor v hrvaški oglaševalski agenciji Señor, Marina Čulić Fischer, izvršna partnerica v hrvaški agenciji Dialog komunikacije in glavna izvršna direktorica digitalne agencije Proximity Zagreb, Sašo Dimitrievski, partner v slovenski agenciji Pristop, Polona Javornik, izvršna direktorica medijskih agencij OMG in OMD Slovenija, Aleksandra Kregar Brus, direktorica marketinga v Atlantic Grupi, Mario Lovrić, izvršni direktor medijske agencije Universal McCann iz Zagreba, Aleksandar Poznanić, direktor marketinga v srbskem podjetju Jaffa Crvenka, in Ivan Stanković, lastnik in direktor srbske oglaševalske agencije Communis DDB.

Medijski strategi, naročniki in mediji lahko svoja dela prijavijo v naslednjih šest tekmovalnih kategorij:

A – strateška uporaba medijskega spleta,

B – inovativna uporaba komunikacijskega kanala,

C – najboljša ciljana akcija,

D – najboljša izkustvena akcija,

E – najboljša izraba digitalnega okolja,

F – najboljša akcija na družbenih omrežjih.

Žirija bo pri ocenjevanju prijavljenih del upoštevala pet osnovnih kriterijev, in sicer idejno zasnovo medijske akcije, ustrezno ciljanje in razumevanje potrošnika, primerjavo med cilji in doseženimi rezultati (ROI), inovativnost v iskanju (novih) komunikacijskih poti ter stopnjo aktivacije in motivacije ciljne skupine skozi medijsko strategijo in izvedbo.

»Učinkovita medijska strategija mora zožiti fokus marketinga, idealnega kupca poznati do potankosti, pozicionirati poslovanje in pritegniti medijsko pozornost. In uporabiti taktike znamčenja na družbenih omrežjih, saj najuspešnejše blagovne znamke do potrošnikov nenehno prihajajo preko spletnega sveta. V strategiji je treba biti dosleden, imeti občutek za pravo sporočilo v pravem trenutku, poleg vsega pa spremljati, poročati in ocenjevati, kako uspešna je vsaka aktivnost. In ne nazadnje, odlična medijska strategija mora kupce najti na mestih, kjer jih bo presenetila in povezala,« pravi Vesna Beganović, predsednica žirije za nagrade Sempler, o tem, kakšne so učinkovite medijske strategije, ki jih bo poskušala izluščiti letošnja žirija.

Prijave del na tekmovanje Sempler bodo odprte od 1. septembra 2014 dalje, in sicer na spletni strani konference SEMPL (www.sempl.si), zadnji rok za prijavo pa je 3. november 2014.


Prijavi napako v članku