Poslovne rešitve
27.10.2009 11:36
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zmogljivi SAN diskovni sistemi

Zmogljivi SAN diskovni sistemi
Zmogljivi SAN diskovni sistemi

Podjetje Abakus plus že več let proizvaja zmogljive SAN diskovne sisteme. K razvoju je botrovalo nezadovoljstvo nad zmogljivostjo komercialnih rešitev pri postavljanju podatkovnih zbirk Oracle v večjih slovenskih podjetjih in previsoka cena pri vzpostavljanju visoko razpoložljivih sistemov.

Z uporabo lastnih diskovnih sistemov v podjetju Abakus plus postavljajo tudi sisteme odporne proti katastrofam. Večina konkurence govori o okrevanju po katastrofi, v primeru omenjenih diskovnih sistemov gre dejansko za odpornost na katastrofe. Informacijski sistem je namreč postavljen kot gruča več strežnikov, ki delujejo vzporedno in istočasno ter so geografsko porazdeljeni z medsebojno razdaljo do 100 km. Izpad ali uničenje posameznega strežnika ne zaustavi delovanja sistema.

SAN diskovni sistemi podjetja Abakus plus temeljijo na odprtem iscsi standardu. Zato lahko delujejo prek običajnih TCP/IP omrežij. Odprti standardi zagotavljajo tudi delovanje v heterogenih okoljih in s heterogeno opremo. Vgraditi je možno do 500 diskov različnih proizvajalcev in tehnologij (SCSI, SATA, SAS) ter v zadnjem času tudi zelo zmogljive SSD.

Najbolj zmogljive različice uporabljajo 10 Gb ethernet omrežno infrastrukturo, kar jim zagotavlja večjo prepustnost od trenutno najhitrejših 8 Gb fibre channel komercialnih rešitev.

Seveda omenjeni diskovni sistemi omogočajo tudi čisto običajne lastnosti:
-Vse RAID stopnje;
-Nastavljanje ter nadgrajevanje med delovanjem;
-Menjavo pogosto menjanih komponent med delovanjem (diski, napajalniki, ventilatorji);
-Mrežno zrcaljenje med več diskovnimi sistemi (asinhrono, sinhrono in celo dvosmerno sinhrono);
-Zamrznitev vsebine v trenutku (»snapshot«). Potem je mogoče narediti varnostno kopijo brez bojazni, da bi se med shranjevanjem vsebina spreminjala. Zamrznjeno vsebino je možno tudi spreminjati neodvisno od originalne – uporabno za ustvarjanje testnih okolij iz produkcijskih.

Odprtokodna zasnova, ki temelji na Linux operacijskem sistemu, zagotavlja, da so rešitve preizkušene in pri uporabnikih tudi dejansko več let delujejo brez prekinitev.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več