Tiskalniki in skenerji
Programska oprema
09.03.2023 07:34

Deli z drugimi:

Share

Zmogljiva rešitev za električno načrtovanje

V svetu električnega načrtovanja se spopadamo z veliko količino informacij, ki morajo biti točno popisane in ažurirane z vsako spremembo.
Foto: Solid World
Foto: Solid World

V današnjih časih, ko izdelki rastejo v kompleksnosti, za učinkovito delo potrebujemo namenska orodja, ki nam omogočajo lažje delo in avtomatsko upravljanje s tehničnimi podatki, prav tako pa omogočajo sodelovanje na projektih brez šumov v komunikaciji.

Enostavnejše delo s shemami, bogate knjižnice komponent in elektromateriala, povezava s 3D CAD, avtomatsko generiranje kosovnic, popisa povezav ter ostale dokumentacije, je le vrh gore funkcij, ki jih ponuja SOLIDWORKS Electrical.

SOLIDWORKS Electrical je posebej zasnovan za poenostavitev procesa snovanja električnih shem in avtomatizacijo izdelave dokumentacije. Programski paket ponuja široko paleto funkcij in orodij, ki pomagajo elektroinženirjem in oblikovalcem ustvarjati, upravljati in vzdrževati električne sheme ter dokumentacijo. Vključuje pametna orodja za projektiranje shem in razporeditev komponent v električnih omaricah, funkcije za upravljanje kablov in žic kot tudi projektiranje žičnih snopov (ang.: wire harness), upravljanje kosovnic (BOM) ter omogoča sodelovanje s 3D oblikovalci končnega izdelka.

Orodje za projektiranje shem

Program nudi celovito zbirko pripomočkov za upravljanje električnih vezav. Nudi bogato knjižnico komponent najrazličnejših svetovnih proizvajalcev, shematske simbole vseh večjih svetovnih standardov, vzpostavljena pravila pa vas varujejo pred zahtevnimi in dragimi popravki v kasnejših fazah. Okolje za projektiranje shem je intuitivno in enostavno za uporabo. Inženirjem mogoča hitro ustvarjanje zanesljivih električnih shem z visoko stopnjo natančnosti.

Nič več ročnega vnašanja

V preteklosti je bilo ustvarjanje kosovnice ali popisa označb žic časovno potraten postopek, pri katerem so inženirji morali informacije ročno vnašati in zagotoviti, da so bile točne in ažurne. SOLIDWORKS Electrical avtomatično generira kosovnico na podlagi sestavnih delov, uporabljenih pri električni shemi in zagotavlja, da so informacije vedno aktualne. Načrtovalec v parametričnem programu ne troši časa za ustvarjanje kosovnic, ampak ga izkoristi za pomembnejša opravila.

V SOLIDWORKS Electrical se poleg kosovnic samodejno, po vaših pravilih, generira tudi vsa ostala dokumentacija, kot so poročila o žicah, njihovih priključkih (from – to list) ter kabelski popisi. Ta poročila ponujajo podroben opis električnega načrta z informacijami o komponentah, dolžinah žic in njihovimi oznakami. Te informacije so ključnega pomena za zagotavljanje pravilne izvedbe in pravilnega delovanja električnega sistema. SOLIDWORKS Electrical tako zmanjšuje možnosti za napake.

3D model ožičenja

Intergracija SOLIDWORKS Electrical in 3D CAD omogoča elektro in 3D oblikovalcem, da brez komunikacijskih vrzeli vzporedno delajo na skupnih projektih, delijo podatke o projektu ter sestavnih delih med električnim in 3D okoljem oblikovanja. SOLIDWORKS Electrical v 3D CAD poleg modelov komponent s knjižnice s pomočjo SOLIDWORKS Routing avtomatično generira 3D modele kablov, žic ter priključkov in vzdržuje vezavo med komponentami v sistemov. Avtomatsko generiranje 3D modelov skrajša čas in zmanjša napor, potreben za ustvarjanje modelov električnih sistemov ter zagotavlja, da so dolžine kablov in žic posodobljene v poročilih glede na izbrano pot. Avtomatsko generiranje 3D modelov izboljšuje sodelovanje med elektro in 3D oblikovalci, saj se lahko 3D modeli enostavno delijo in pregledujejo s strani elektro- ter strojnih inženirjev.

Pregledno projektiranje žičnih snopov

Program nudi široko paleto orodij in funkcij za ustvarjanje in upravljanje projektov žičnih snopov, vključno z avtomatskim usmerjanjem žic, označevanjem žic in izračunom dolžine žic. Okolje za projektiranje žičnih snopov je integrirano v okolje za projektiranje shem, tako da oblikovalci lahko enostavno vidijo vpliv sprememb v shemi na projekt žičnih snopov.

Pri podjetju Solid World d.o.o. ostanejo v stiku z uporabnikom, slovenski aplikativni inženirji strankam nudijo neposredno tehnično podporo ter vzdrževanje programske opreme. V poslovnih prostorih podjetja vam nudimo 3-dnevno šolanje, v katerem pregledajo uporabne primere s prakse. Za več informacij se obrnite na info@solidworld.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
3D printerji 3D tehnologija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več