Računalništvo, telefonija
21.10.2013 12:58

Deli z drugimi:

Share

Zmogljiv strežnik NAS za delovne skupine in manjša podjetja

Synology DiskStation DS-214
Synology DiskStation DS-214

Synology je predstavil DiskStation DS-214, zmogljiv strežnik NAS z dvema režama za diske, ki prinaša rešitve za deljenje in zaščito podatkov z optimalnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo.

S predstavitvijo DS-214 nadaljujemo naša prizadevanja za ustvarjanje intuitivne in učinkovite rešitve hrambe podatkov, ki so usmerjene v zadovoljevanje vse večjih potreb naših cenjenih uporabnikov,« je izjavil Chad Chiang, Produktni vodja pri Synology Inc. DS-214 prinaša optimalno večopravilno izkušnjo in najboljše razmerje med zmogljivostjo in ceno. Poganja ga dvojedrni procesor z 1,066 GHz in 512 MB DDR3 spomina. Tako je novi DS-214 zmogljivejši od svojega predhodnika in prinaša povprečne hitrosti branja 111 MB/sek in zapisovanja 105 MB/sek, v okolju Windows s konfiguracijo RAID1.

Z vgrajenim koprocesorjem za računanje operacij s plavajočo vejico, ki dodatno nadgrajuje zmogljivosti glavnega procesorja, ponuja DS-214 hitrejše procesiranje pomanjšanih vzorčnih slik (thumbnail) in pregledovanje slik različnih ločljivosti. Koprocesor, ki prevzema naloge kodiranja, še dodatno razbremeni glavni procesor, kar pomaga, da so hitrosti prenosa datotek še boljše. DS-214 je opremljen z dvema vhodoma USB 3.0, kar omogoča kar 10-krat hitrejši prenos datotek na zunanje pomnilniške enote, kot USB 2.0.

Zasnovan tako z mislijo na varnost kot tudi priročnost, DS-214 vsebuje povsem nova predala za trde diske, ki omogočata namestitev 3,5-palčnih trdih diskov brez uporabe izvijača. Za poenostavljeno menjavanje diskov in vzdrževanje, ima DS-214 reže za diske nameščene na sprednji strani in jih je mogoče pretikati med delovanjem.

DS-214 poganja DiskStation Manager (DSM) 4.3, edini operacijski sistem, ki je bil nagrajen s priznanji “Best Choice Award” in “Media’s Choice Award” na sejmu Computex 2013, kar mu zagotavlja obširen nabor posebnih lastnosti in programov, ki izboljšujejo produktivnost uporabnikov in poenostavljajo opravila. In vse to preko elegantnega uporabniškega vmesnika, ki je prilagojen za večopravilnost.

Strežniki NAS Synology DiskStation DS214 so na voljo tudi že na slovenskem trgu.

Za več informacij, obiščite www.xenon-forte.si/ ali www.synology.com/.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku