Varnost
26.05.2021 07:34
Posodobljeno 7 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zero Trust – nikoli ne zaupaj in vedno preveri

V svetu informacijske tehnologije je varnost kibernetske infrastrukture ključnega pomena. Zagotovite, da imajo dostop do aplikacij samo pravi uporabniki in varne naprave.

Kdo naj dostopa do podatkov vašega podjetja? Kako nadzorovati, kdo ima dostop in v kakšni meri? V kakšnih okoliščinah se uporabniku zavrne dostop? Za učinkovito zaščito podatkov mora varnostna politika vsakega podjetja odgovoriti na ta vprašanja. Nadzor dostopov je del vsakdana in tudi sestavni del informacijske varnosti. To je širok izraz, ki opisuje različne načine nadzora nad tem, kdo ima dostop do virov organizacije. Nadzor dostopov vam poleg večje preglednosti nad omrežjem, podatki, spletnimi mesti in drugimi občutljivimi sistemi pomaga tudi pri ohranjanju skladnosti z različnimi industrijskimi standardi in predpisi.

Popoln nadzor nad računalniškimi sistemi

Cisco Duo temelji na t. i. ničelnem zaupanju (Zero Trust), strateškemu pristopu k varnosti, ki se osredotoča na koncept odprave zaupanja iz omrežne arhitekture. Zaupanje ni binarno ali trajno in je dovzetno za človeške napake. Cisco Duo s pomočjo varnostnega modela ničelnega zaupanja zaščiti delovno silo in naprave, s katerimi dostopajo do aplikacij. Zero Trust preveri, ali so uporabniki in naprave zupanja vredni vsakič, ko želijo dostopati do aplikacij. Organizacije lahko omogočijo dostop brez meja, kar izboljša izkušnjo zaposlenih in zagotavlja večjo varnost. To pomeni, da se bodo uporabniki namesto overitve z VPN povezavo, povezali neposredno na aplikacijo.

Duo varuje vsako aplikacijo. Namesto da sistem le enkrat preveri verodostojnost dostopa z VPN-jem, Duo omogoča Ciscu, da vsakič preveri dostop. Organizacija uporablja pravilnike, ki postanejo strožji glede na uporabljeno aplikacijo. Hkrati to spremeni pogostost preverjanja pristnosti. Na podlagi kritičnosti aplikacije vas bo Duo obvestil, ali jo morate uporabljati v varnem in zaupanja vrednem omrežju, ali morate napravo posodobiti ali pa uporabiti napravo, ki jo upravlja podjetje.

Vzpostavite zaupanje uporabnikov

 • Ali lahko dokažete, da ste to vi?
 • Je to vedenje nenavadno?

Preverite verodostojnost naprave

 • Ali predstavlja tveganje?
 • Ali je odobrena?

Zagotovite dostop

 • Bi morali imeti dostop?
 • Ali so pogoji pravi?

Dvojna (DUO) varnost

Duo je varnostna platforma v oblaku, ki ščiti dostop do vseh aplikacij za vse uporabnike in naprave od koder koli. Zasnovana je tako, da je enostavna za vzpostavitav in uporabo, hkrati pa zagotavlja popolno preglednost in nadzor nad končnimi točkami.

Duo preverja identiteto uporabnikov s strogo večfaktorsko overitvijo. Skupaj z natančnim vpogledom v uporabniške naprave, Duo nudi pravilnike in nadzor, ki jih potrebujete za omejitev dostopa na podlagi končne točke ali tveganja uporabnika. S sistemom za enotno prijavo dobijo uporabniki dosledno prijavno izkušnjo, ki omogoča centraliziran dostop do lokalnih in oblačnih aplikacij.

Z aplikacijo Duo se lahko zaščitite pred ogroženimi poverilnicami in napravami ter neželenim dostopom do svojih aplikacij in podatkov. Ta kombinacija zaupanja uporabnikov in naprav predstavlja močne temelje za varnostni model ničelnega zaupanja.

Več o varnostnem modelu Duo na spletni strani si.ingrammicro.eu.

CISCO SECURITY

 • 100.000 uporabnikov in 120.000 varnih naprav
 • Manj kot 1 % uporabnikov je kontaktiralo tehnično pomoč
 • 2,6 milijona preverjanj na mesec
 • 48.000  saniranih naprav na mesec
 • 260.000 mesečnih overitev preko DNG (brez VPN-ja)
Vas zanima več iz te teme?
informacijska varnost varnost na spletu

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00
Telekomunikacijske rešitve za vas! Slovensko podjetje Akton Communications je licencirani fiksni telekomunikacijski operater prisoten v Sloveniji in preko hčerinskih družb tudi ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več