Računalništvo, telefonija
08.10.2012 12:31
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zelo slovensko – zelo inovativno, Gama System!

Gama System d. o. o.
Gama System d. o. o.

Podjetje Gama System d. o. o. je v sodelovanju z marketinško družbo Kline & Partner d. o. o. predstavilo inovativno analitično platformo Gama System® PerceptionAnalytics za analiziranje objav na družbenih omrežjih.

Nova programska platforma omogoča nevsiljivo pridobivanje izbranih podatkov, ki so uporabni za analize javnega mnenja. Poleg novega pristopa k tržnemu raziskovanju podjetjem omogoča tudi ažurno spremljanje informacij, ki krožijo o družbenih temah in problemih, ter hiter odziv nanje.

Družbena omrežja so v zadnjih letih postala kanal, prek katerega vedno več ljudi izraža svoja stališča, zato novi vzorci vedenja potrošnikov na spletu narekujejo spremembe v tržnem raziskovanju.

Uporabnost platforme Gama System® PerceptionAnalytics

Spletna analitična platforma Gama System® PerceptionAnalytics je osnovana na najnaprednejši tehnologiji za zajem, procesiranje, shranjevanje in možnost analize filtriranih sporočil iz računalniških sistemov. Uvrščamo jo v segment rešitev »Big Data«, ki naj bi predstavljale najperspektivnejše trende prihodnosti v informacijski tehnologiji.

Rešitev omogoča analiziranje pojavnosti, dosega, segmentacijo uporabnikov, frekvenčno analizo uporabljenih besed ali besednih zvez, ugotavljanje sentimenta, identifikacijo pomembnih vsebin ter druge analize za poljubno število iskalnih kriterijev, ki jih postavljajo naročniki. »Gre za analizo sodelovanja široke publike in ugotavljanje iskrenega mnenja široke populacije,« je povedal Matevž Gačnik, tehnični direktor podjetja Gama System.

Sledenje letošnjim predsedniškim volitvam

V sklopu predstavitve tehnologije, ki stoji za analitično platformo, je bilo predstavljeno tudi spletno mesto za spremljanje sentimenta o treh kandidatih na letošnjih predsedniških volitvah. Spletno mesto je dosegljivo na naslovu http://predsedniskevolitve.si in prikazuje razliko v najdenih pozitivnih in negativnih sentimentih v družbenih omrežjih.

Prikazane vrednosti ne napovedujejo volilnega rezultata, pač pa spremljajo diskusije in najdene vsebine analizirajo s pomočjo njihovega sentimenta. Za kandidata, ki ima prikazano največjo vrednost, je bilo v analiziranem časovnem obdobju najdenih največ s pozitivnim čustvenim nabojem nasičenih vsebin.

Analize za predsedniške volitve so na voljo javnosti in uporabljajo časovno okno enega dneva ter se objavljajo vsako uro.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

NARVIS d.o.o.

Cesta XIV. divizije 5, 2000 Maribor, Tel: 02 620 35 90
Potrebujete kakovostne IT storitve, računalniško podporo in poslovne IT rešitve na ključ? Podjetje Narvis d.o.o. z najsodobnejšimi znanji zagotavlja kakovostno delovanje IT opreme ... Več