Igre
06.03.2020 10:45
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zdaj pod vprašajem tudi sejem E3

Sejem E3 vsako leto spremlja na milijone igričarjev po vsem svetu.
Sejem E3 vsako leto spremlja na milijone igričarjev po vsem svetu.

Po odpovedi številnih prireditev zaradi izbruha koronavirusa je zdaj zaradi razglasitve izrednega stanja v Kaliforniji pod vprašajem še največji igričarski sejem na svetu, E3. Ta naj bi se predvidoma odvil med 9. in 11. junijem v Los Angelesu.

Organizatorji pri Entertainment Software Association pravijo, da je varnost obiskovalcev, razstavljalcev, partnerjev in osebja, ki skrbi za izvedbo dogodka, na prvem mestu. V ta namen bodo tesno spremljali razmere in navodila Centra za nadzor in preprečevanje bolezni ter Svetovne zdravstvene organizacije.

Sony se je udeležbi na dogodku sicer odpovedal že pred izbruhom koronavirusa, zato so letos oči uprte predvsem v Microsoftovo konferenco, kjer naj bi dobili konkreten vpogled v novo konzolo Xbox. Odpoved ali prestavitev sejma bi bila vsekakor velik udarec za igričarsko industrijo, a po drugi strani vsaj večja imena ne bi smela imeti težav z izvedbo spletnih predstavitev v slogu Nintendo Direct.

COVID-19 je pred kratkim pokvaril načrte organizatorjem Game Developers Conference v San Franciscu, ki so bili dogodek primorani prestaviti za nekaj mesecev. PAX East pa se je medtem v Bostonu odvil brez zapletov, čeprav so na prireditvi manjkala številna velika imena, med drugimi: PlayStation, Capcom, CD Projekt RED in Square Enix.


Prijavi napako v članku