Twitter
28.01.2013 15:43

Deli z drugimi:

Share

ZDA bo arhivirala vse tvite, vključno z vašimi

Ker se vse več družbene aktivnosti odvija na družabnih omrežjih, je ameriška Kongresna knjižnica sprejela odločitev, da bo trajno hranila vse zapise s Twitterja. Ker objav »fizično« ni mogoče ločiti po državah, bo knjižnica kakopak shranjevala vse tvite, vključno z našimi.
Ameriška Kongresna knjižnica bo trajno hranila vse zapise s Twitterja, in sicer od leta 2006 naprej.
Ameriška Kongresna knjižnica bo trajno hranila vse zapise s Twitterja, in sicer od leta 2006 naprej.

Družbeno omrežje Twitter je med uporabniki vse bolj priljubljeno, saj je kot nalašč za povezovanje z družinskimi člani, prijatelji in znanci, predstavlja pa tudi odlično platformo za aktivnosti na področju gospodarstva, politike, šolstva, zdravstva in še mnogo več. Ker se vse več družbene aktivnosti odvija na priljubljenem družabnem omrežju, je ameriška Kongresna knjižnica sprejela odločitev, da bo trajno hranila vse zapise s Twitterja, pri čemer bo dnevno shranila kar dobrih 400 milijonov tvitov.

Ker se objave uporabnikov na družabnem omrežju prepletajo in jih »fizično« ni mogoče ločiti po državah, bo ameriška Kongresna knjižnica kakopak shranjevala vse tvite, vključno z našimi. Za ta namen je že na voljo 133 terabajtov diskovnega prostora, saj je bilo na Twitterju doslej objavljenih že več kot 170 milijard zapisov.

Ameriška Kongresna knjižnica arhiviranje in brskanje po tvitih upravičuje z njenim poslanstvom, da beleži zgodovino države in ustvarja zbirke z raziskovalno vrednostjo. S tem početjem pa se kakopak ne strinjajo varuhi zasebnosti, saj so prepričani, da tovrstna zbirka osebnih in drugih podatkov odpira nove možnosti za zlorabe, in to predvsem s strani ameriških vladnih ter obveščevalnih služb.


Prijavi napako v članku