Računalništvo, telefonija
29.01.2018 09:17
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ZDA bi lahko kmalu prepovedale prodajo Applovih izdelkov

ZDA bi lahko kmalu prepovedale prodajo Applovih izdelkov
ZDA bi lahko kmalu prepovedale prodajo Applovih izdelkov

Številne ameriške zvezne države razmišljajo o sprejemu zakonodaje, ki bo številne proizvajalce elektronskih naprav spravila v precej težak položaj, največ pa bodo s tem pridobili uporabniki in elektronske trgovine, ki se ukvarjajo s popravili. Številne zakonodaje bodo proizvajalcem elektronskih naprav nalagale, da bodo posameznikom in podjetjem omogočile dostop do rezervnih delov in servisnih katalogov. Zakonodaja v ameriški zvezni državi Washington bo še strožja, saj bo proizvajalcem elektronskih naprav nalagala, da morajo biti njihove elektronske naprave tako izdelane, da jih bo mogoče popraviti na enostaven način.

Če bo nova zakonodaja sprejeta, bodo morali vsi proizvajalci elektronskih naprav po prvem januarju 2019 ponuditi v prodajo izdelke, ki jih bo mogoče popraviti tudi pri neodvisnih serviserjih, hkrati pa bo mogoče napako diagnosticirati po razumljivi ceni. To pomeni, da na trgu ne bo mogoče kupiti izdelkov, ki bodo imeli elektronske komponente zalepljene ali pa bodo te dostopne le z uporabo dragih pripomočkov, ki so ponavadi dostopni le uradnim serviserjem. Tu bo seveda v največjih težavah ravno Apple, saj so njegovi izdelki na lestvici popravljivosti pogosto med najmanj popravljivimi.

Trenutno še ni znano, ali bo omenjena sprememba zakonodaje sprejeta. Različna društva se tem spremembam upirajo, saj verjamejo, da bi enostavno popravljivi izdelki nepridipravom omogočili ponarejanje izdelkov. Prve razprave o novi zakonodaji glede popravljivosti elektronskih izdelkov se bodo začele kmalu.


Prijavi napako v članku