Računalništvo, telefonija
01.06.2018 14:17
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zaščitite svoj dom pred vlomilci z izjemnimi kamerami HiLook

Zaščitite svoj dom pred vlomilci z izjemnimi kamerami HiLook
Zaščitite svoj dom pred vlomilci z izjemnimi kamerami HiLook

V Sloveniji praktično ne mine dan, da se v policijskih zapisnikih ne bi znašli tudi vlomi v stanovanjske hiše, stanovanja in poslovne objekte. Pogosto je težava v tem, da lastniki sami olajšajo delo nepridipravom, saj ne poskrbijo za ustrezno varovanje.

Ker je varnost primarna človekova dobrina, je neločljivi spremljevalec naših domov in pisarn. Na srečo pa varovanje premoženja danes ni več luksuz, ki bi bil rezerviran samo za peščico bogatih. Optimalno varnost si danes lahko zagotovimo predvsem tako, da klasično fizično varnost (na primer protivlomna vrata) povežemo s pametnim alarmnim sistemom in seveda videonadzorom. Na ta način bomo pridobili nadzor nad tem, kaj se dogaja v hiši in okoli nje.


Na trgu danes najdemo bogato ponudbo nadzornih kamer, vendar vse niso enako kakovostne in pogosto ne ponujajo tistega, kar obljubljajo. To pa uporabnik pogosto spozna šele, ko se kaj zgodi, posnetki z nadzorne kamere pa so žal neuporabni za izsleditev storilca. Z nakupom nadzornih IP, IP PTZ in analognih HD kamer znamke HiLook teh težav ne bomo imeli, saj gre za izdelke enega največjih proizvajalcev video nadzornih kamer in sistemov na svetu. Kamere ponujajo vrhunsko ZOOM optiko, zajem videoposnetkov v visoki ločljivosti in veliko nastavitev kontrasta, nasičenosti in ostrine slike. Videoposnetke pa si lahko potem ogledujemo kar v spletnem brskalniku. Med inteligentnimi funkcijami nadzornih kamer HiLook velja izpostaviti zaznavanje gibanja, maskiranje za zasebnost ter izravnavo osvetlitve iz ozadja, za samo sprožitev dogodka pa zadoščata zaznava gibanja ali prekinjena povezava.

Če se odločimo za nakup nadzorne kamere, je smiselno, da razmislimo še o nakupu video snemalnika, saj bomo v tem primeru lahko shranili videoposnetke za dalj časa. V grobem poznamo video snemalnike za arhiviranje iz analognih kamer ter digitalne video snemalnike za arhiviranje iz IP nadzornih kamer. Video snemalniki analognih kamer pretvorijo analogni signal v digitalno obliko ter posnetek shranijo na trdi disk, pri tem pa sisteme ločimo predvsem glede na število video vhodov. Video snemalniki za IP kamere pa izločijo iz signala TCP/IP digitalni video signal ter ga nato varno shranijo na trdi disk video snemalnika.

Prodajo video nadzornih sistemov je v Sloveniji prevzelo podjetje TechTrade d.o.o. iz Trzina, kar pomeni da se lahko z vprašanji glede zaščite svojega doma in video nadzora obrnete na njih. Nekaj informacij lahko dobite na njihovi spletni strani http://www.techtrade.si, lahko pa tudi obiščete njihov demo center na Blatnici 8 v Trzinu, kjer lahko v živo preverite ponudbo, izjemne cene in delovanje HiLook video nadzornik sistemov.


Prijavi napako v članku