Računalništvo, telefonija
29.09.2013 07:29

Deli z drugimi:

Share

Zaščita Microsoft Security Essentials kot dopolnitev celostnih protivirusnih rešitev

Microsoft je v nedavni izjavi za javnost pojasnil, da njegova brezplačna protivirusna rešitev Security Essentials predstavlja zgolj prvi novi zaščite pred škodljivimi kodami. Za celostno zaščito morajo uporabniki sistemov Windows nujno namestiti še protivirusno rešitev enega vodilnih proizvajalec tovrstne programske opreme.
Protivirusna rešitev Microsoft Security Essentials ni več primerna za zaščito pred zlonamernimi kodami.
Protivirusna rešitev Microsoft Security Essentials ni več primerna za zaščito pred zlonamernimi kodami.

Microsoftova brezplačna protivirusna rešitev Security Essentials se je v doslej opravljenih raziskavah učinkovitosti zaščite pred zlonamernimi kodami vedno izkazala kot najslabša. Konec lanskega leta je kot edina med preizkušenimi protivirusnimi rešitvami s strani nemškega laboratorija AV-Test izgubila certifikat za učinkovito protivirusno rešitev, saj se je zdaleč najslabše odrezala pri razkrivanju neznanih zlonamernih kod. Ker je protivirusna rešitev Security Essentials še vedno deležna kritik s strani preizkuševalcev, so se pri podjetju Microsoft odločili, da razkrijejo njeno dejansko vlogo v boju proti zlonamernim kodam.

Microsoft je v nedavni izjavi za javnost pojasnil, da njegova brezplačna protivirusna rešitev Security Essentials dejansko predstavlja zgolj prvi novi zaščite pred zlonamernimi kodami in mora biti nujno »podkrepljena« s celostno protivirusno rešitvijo enega vodilnih proizvajalec tovrstne programske opreme. Poleg tega brezplačni varnostni paket Microsoftovim programerjem pošilja podatke o novih zlonamernih kodah, ki pristanejo tudi v rokah vodilnih proizvajalcev zaščitne programske opreme pred internetnimi grožnjami. Računalniški gigant je s tem uporabnikom operacijskih sistemom Windows dal jasno vedeti, da njegova brezplačna protivirusna rešitev Security Essentials ne zadošča za učinkovito obrambo pred zlonamerno programsko opremo.


Prijavi napako v članku