Facebook
28.05.2012 23:20

Deli z drugimi:

Share

Zaradi Facebooka starka skoraj ob življenje

Zaradi družbenih omrežij je za zapahi končalo že na stotine kriminalcev!
Zaradi družbenih omrežij je za zapahi končalo že na stotine kriminalcev!

Družbeno omrežje Facebook je postalo mesto, kjer velika večina posameznikov poskuša doseči svojih pet minut slave z brezglavim objavljanjem stvari, ki se jim dogajajo v življenju oziroma o čem razmišljajo. Čeprav se je to že večkrat izkazalo za zelo nevarno početje, ti še vedno kot za stavo na zid objavljajo stvari, ki tja resnično ne sodijo. Novi incident povezan z brezglavim objavljanjem na družbenem omrežju Facebook se je pred kratkim pripetil v Avstraliji. Zaradi tega je bila neka starka celo skoraj ob življenje.

Neumno objavo na družbenem omrežju Facebook si je tokrat privoščila 17-letna Avstralka. Ta je na svojem zidu objavila fotografijo vseh prihrankov njene babice in se ob tem bahala, koliko denarja ima po rokah. Čeprav je objavo omejila le na svoje »prijatelje«, je njena babica že nekaj ur zatem dobila nepričakovane obiske. Dva moška, oborožena z noži in leseno palico, sta namreč vdrla v hišo in od nje zahtevala denar, katerega slika je bila objavljena na Facebooku.

Babica vsa prestrašena je roparjema razložila, da njena vnukinja že dalj časa ne živi pri njej in da teh prihrankov nima več pri sebi. Kljub temu se nepridiprava nista omehčala in sta ji prebrskala celo stanovanje. Na srečo sta odnesla le nekaj malega denarja in nakita. Starka kljub grožnjam s smrtjo je ostala povsem nepoškodovana.

Roparja je na srečo avstralska policija že pospravila na hladno. Ta sta priznala, da sta se za rop starke odločila na podlagi fotografije, ki jo je njena vnukinja objavila na Facebooku. Ta incident je nedvomno pokazal na to, da moramo biti na družbenih omrežjih izjemno previdni tako pri objavljanju fotografij kot podajanju osebnih informacij. V nasprotnem se nam to lahko pošteno maščuje.


Prijavi napako v članku