Računalništvo, telefonija
21.07.2011 16:12

Deli z drugimi:

Share

Zaključila se je peta poletna šola

Tudi Računališke novice so bile na poletni šoli
Tudi Računališke novice so bile na poletni šoli

Poletna šola računalništva in informatike za dijake – Poletna šola FRI, ki jo je letos že petič organizirala ljubljanska Fakulteta za računalništvo in informatiko, se je zaključila prejšnji teden. Brezplačnih delavnic se je udeležilo 73 dijakov iz vse Slovenije, največ iz Ljubljane in njene okolice.

Poletna šola je potekala med 27. junijem in 15. julijem. Na FRI so pripravili šest 5-dnevnih programov: Spletni kung-fu, Android, Multimedija, Futurama računalniških vezij, GNU/Linux in Priprava na Mednarodno olimpijado v informatiki.

Poletna šola je bila namenjena dijakom, ki želijo izpopolniti svoje znanje s področja računalništva, informatike in razvoja aplikacij. Delavnice so bile med dijaki zelo dobro sprejete, saj so jim omogočale, da so se na zabaven način spoznali s študijsko vsebino na fakulteti. Poletno šolo so pripravili in vodili mladi raziskovalci na fakulteti.

Zaradi izjemno dobrega odziva dijakov – delavnice so bile zapolnjene – na fakulteti načrtujejo izvedbo poletne šole tudi v naslednjem letu.


Prijavi napako v članku