Življenjski slog
30.03.2021 07:26
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj preklopiti na e-mobilnost?

Ste se že pridružili svetu e-mobilnosti? Za mnoge so električni avtomobili za zdaj še vedno nedostopni, tako cenovno kot funkcionalno, medtem ko postajajo električna kolesa in skiroji vse bolj razširjena izbira med uporabniki.
Električno kolo je odlična vstopna točka v zeleno prihodnost.
Električno kolo je odlična vstopna točka v zeleno prihodnost.

Če ste tudi vi razmišljali o prehodu na e-mobilnost, lahko v ponudbi e-bajk.si najdete električna kolesa znamke Thompson, Gepida ali Adriatica ter e-skiroje Blaupunkt in Prime3.

Vas je že kdaj med kolesarjenjem kdo bliskovito prehitel, kljub temu, da ste poganjali na vso moč? Občutili ste moč električnega pogona, ki ga ne omejuje prazgodovinska fosilna tehnologija. Enako se dogaja v svetu avtomobilizma, kjer električna vozila bliskovito švigajo mimo avtomobilov z motorji na notranje izgorevanje. Ker pa je tehnologija električnih avtomobilov trenutno še nedosegljiva za večje število uporabnikov, so e-kolesa in e-skiroji odlična vstopna točka v spoznavanju električne mobilnosti.

Vožnja še nikoli ni bila zabavnejša …

… in čistejša. Električni pogon je odgovor na podnebne spremembe. Elektrika je alternativni vir energije, ki za seboj pusti manj ogljičnega odtisa od fosilnih goriv. To seveda velja tudi za e-kolesa in e-skiroje, ki si jih lahko ogledate na spletni strani e-bajk.si.

Za kolesarje, ki prekolesarijo daljše razdalje, večinoma po urejenih asfaltiranih poteh, so na voljo treking e-kolesa Gepida Alboin, tako moška kot ženska različica, s tradicionalnim okvirjem, ki ga dopolnjujeta električni motor in baterija. Za zahtevnejše uporabnike so tradicionalni okvir zamenjali s športno elegantno obliko modelov Gepida Legio in Gepida Ruga, ki sta hkrati dobila nadgradnjo na vseh strojnih delih, od motorja do zavor.

Zakaj torej izbrati e-kolo?

Bistvo električnih koles je električna podpora pri vožnji, kar pomeni, da se bodo vloge zdaj zamenjale. Švigali boste mimo kolesarjev na klasičnih kolesih, ki se vam bodo čudili, od kje črpate toliko moči. Tudi vožnja v klanec vam ne bo predstavljala težav, saj vam bo električni motor dal občutek, kot da se vozite po ravnem. Študije so pokazale, da s tovrstnimi kolesi lahko dosežemo zmerno do višjo raven fizične aktivnosti, ki izboljšajo kardiovaskularni sistem, še posebej pri tistih, ki se prej niso posluževali kolesarjenja iz zdravstvenih razlogov.

Z e-kolesom ne boste nikoli zamudili v službo ali na zmenek, saj se boste z lahkoto ognili jutranji in popoldanski gneči. Nič več iskanja parkirišč za nepraktične karavane in limuzine. E-kolesa se v zgoščenih mestnih središčih počutijo kot doma. Prihranili boste tako na času kot na denarju, saj je začetna investicija ob nakupu e-kolesa občutno nižja, kot pri avtomobilu ali motorju.

Kje najraje kolesarite – po mestnih ulicah ali gorah? Ste se morali odreči kolesarjenju zaradi zdravstvenih težav? Privlačnost električnih koles se skriva ravno v prilagodljivosti na najrazličnejše pogoje. Izberete lahko mestno kolo z lažjim vstopom, kot je na primer Thompson Comfort, Altea in Arosa Steps ali pa e-kolo Adriatica New Age. Na voljo je tudi športno gorsko kolo Gepida Ruga, s katerim začetniki zlahka premagujejo najhujše strmine. Kolesarji, ki med vožnjo trpijo zaradi zdravstvenih težav, zdaj ponovno lahko uživajo v vožnji brez muk in bolečin.

Pridružite se zeleni prihodnosti

Za mobilnost so poskrbeli tudi z e-skiroji Blaupunkt ter Prime3, ki pridobivajo na priljubljenosti, predvsem po zaslugi inovativne zložljive električne zasnove, ki ne oddaja izpušnih plinov in ne onesnažuje okolja. Tako kot pri e-kolesih, je na voljo več različnih modelov Blaupunkt ter Prime3 e-skirojev. Modeloma ESC808 in ESC910 lahko podvojite doseg z menjavo modularne polnilne baterije. Slednji izstopa tudi zaradi velikih 10-colskih koles, ki poskrbijo za varno vožnjo po razgibanem terenu.

Pri modelu ERL814 lahko izkoristite pametno tehnologijo Blaupunkt E-Mobility, ki vam bo omogočala spremljanje hitrosti vožnje, nivoja napolnjenosti baterije, števila prevoženih kilometrov in drugih funkcij. Cenovno dostopnejšo kategorijo glede na karakteristike, ki jih ponujajo, zastopajo Prime3 skiroji. Modela EES71 in EES61 ponujata dobre vozne lastnosti, zavore na disk spredaj in zadaj, motor v zadnjem kolesu in integrirano baterijo, ki omogoča avtonomijo do 40 km.

Spletna trgovina e-bajk.si nudi bogat nabor e-koles in e-skirojev v vseh cenovnih razredih. Strankam nudijo tudi možnost preizkusa določenih testnih koles pred nakupom. V obdobju med 25. 3. in 30. 4. 2021 na vsa kolesa in skiroje nudijo 5 % popust. Omogočajo tudi možnost plačila na obroke.

Izkoristite sončne dni za vožnjo z električnimi kolesi ali električnimi skiroji.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Lutman Co. d.o.o. Miren
Za več informacij so vam na voljo pri Lutman Co. d.o.o. Miren
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Lutman Co. d.o.o. Miren? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku