Računalništvo, telefonija
13.08.2016 14:55
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zagotavljamo vam, da boste presenečeni nad tem, kateri telefon je najbolj priljubljen!

Pametni mobilni telefon iPhone SE gre v Veliki Britaniji v prodajo kot za stavo!
Pametni mobilni telefon iPhone SE gre v Veliki Britaniji v prodajo kot za stavo!

Na spletu najdemo številne novice tako o rekordni prodaji pametnih mobilnih telefonov Apple iPhone 6S in 6S Plus kot telefona Galaxy S7 podjetja Samsung. Kljub temu se britanski uporabniki storitev mobilne telefonije odločajo za množični nakup telefona, ki so ga mnogi strokovnjaki že takoj ob predstavitvi praktično odpisali. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Apple iPhone SE, ki naj bi se le stežka kosal s sodobnimi pametnimi mobilnimi telefoni, saj je opremljen z zgolj 4-palčnim (10,2-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.136 × 640 slikovnih točk.

V Veliki Britaniji delež prodanih pametnih mobilnih telefonov Apple iPhone SE znaša 9,2 odstotkov, tesno za petami pa mu je z 9,1 odstotki zmogljivejši brat iPhone SE. Kar se pa tiče skupnega tržnega deleža, pa v tem trenutki seveda še vedno vodijo pametni mobilni telefoni z večjimi zasloni. Na vrhu sta pametna mobilna telefona Apple iPhone 6S in iPhone 6S Plus, saj zasedata 15,1 odstotni tržni delež, tesno za petami pa sta jim telefona Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge, saj skupno zasedata okoli 14,1 odstotkov tržišča. Pametnemu mobilnemu telefonu iPhone SE prav tako ne gre slabo, saj si ga lasti kar 5,1 odstotkov britanskih uporabnikov storitev mobilne telefonije.

Pametni mobilni telefon iPhone SE bo za podjetje Apple tudi v prihodnje dobičkonosen izdelek, saj da je mogoče kupiti v dveh različicah (16 gigabajtni in 64 gigabajtni različici) in v štirih barvnih odtenkih. V evropskem prostoru je za vstopno različico telefona treba odšteti okoli 500 evrov oziroma okoli 600 evrov za zmogljivejši model. Za to ceno bomo prejeli napravo, ki razpolaga z zmogljivim procesorjem A9 in pomožnim procesorjem M9, ki ju sicer najdemo tudi v pametnem mobilnem telefonu iPhone 6S in iPhone 6S Plus. Pametni mobilni telefon Apple iPhone SE nudi še podporo za 4G/LTE in za hitro brezžično povezavi Wi-Fi 802.11ac. Inženirji podjetja Apple so pametni mobilni telefon iPhone SE opremili še z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, ki med drugim podpira možnost Live Photos in zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K.


Prijavi napako v članku