Računalništvo, telefonija
20.03.2018 08:56

Deli z drugimi:

Share

Za kopijo telefona iPhone X bo treba odšteti kar 900 evrov!

Huawei P20 naj bi bil uradno predstavljen že konec marca.
Huawei P20 naj bi bil uradno predstavljen že konec marca.

Pri podjetju Huawei je že vse pripravljeno za uradno predstavitev pametnega mobilnega telefona P20, ki naj bi vsaj po zunanjosti močno posnemal najdražji Applov pametni mobilni telefon iPhone X. Tu seveda govorimo o telefonu s prodajno oznako P20, ki bo opremljen z zaslonom z režo na vrhu in dvojno kamero na zadnji stranici. Čeprav bo novost omogočala prijavo s skeniranjem obraza, bo novost še vedno opremljena z bralnikom prstnih odtisov, ki se bo nahajal na dnu zaslona in bo komajda opazen.

Podjetje Huawei bo za uporabnike storitev mobilne telefonije pripravil dve različici pametnega mobilnega telefona P20, in sicer manjšo z oznako P20 in večjo z oznako P20 Pro. Manjša različica bo opremljena s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika, medtem ko bo večja različica P20 Pro razpolagala s kar šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Oba telefona Huawei P20 za evropski trg naj bi za shranjevanje podatkov ponujala 128 gigabajtov prostora, zaslon pa bo potisnjen praktično do robov, z izjemo na spodnji strani.

Maloprodajne cene novih pametnih mobilnih telefonov podjetja Huawei žal ne bodo nizke, kot bi jih sicer pričakovali s strani kitajskih proizvajalcev telefonov. Za nakup manjšega modela P20 bo namreč v evropskem prostoru treba odšteti okoli 680 evrov, za večji model pa kar 900 evrov, kar pa je še vedno nekoliko ceneje od primerljivih naprav nekaterih tekmecev, predvsem pa podjetji Samsung in Apple, ki na tem področju prevladujeta.


Prijavi napako v članku