Računalništvo, telefonija
16.06.2003 15:29
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Za delo in prosti čas – Nokia 6600

Izpopolnjene poslovne aplikacije

Nokia, največji svetovni proizvajalec mobilnih telefonov, je na dogodku Nokia Press Update v Helsinkih na Finskem predstavila nov mobilni telefon Nokia 6600, ki ponuja izpolnjene poslovne storitve hkrati s funkcijami, ki so uporabne predvsem v prostem času.
Nokia 6600 je prefinjen mobilni telefon, ki nudi idealno razmerje med poslovnimi storitvami, uporabnostjo v prostem času in zanimivo obliko. Za tiste, ki potrebujejo zanesljivo podatkovno povezavo, ponuja Nokia 6600 tako HSCSD in GPRS podporo in seveda lokalno Bluetooth ter infrardečo povezavo. Nokia 6600 ponuja enostavno aplikacijo za upravljanje informacij PIM (Personal Information Management), varen dostop do elektronske pošte in dostop do razširjenih mobilnih vsebin prek izpopolnjenega XHTML brskalnika. Podjetja lahko dostopijo do elektronske pošte in strežnika preko Interneta preko SSL ali mobilnega VPN omrežja.
Tudi za zabavo je poskrbljeno. Nokia 6600 ima tako vgrajeno VGA digitalno kamero za snemanje in fotografiranje z dvakratnim digitalnim zoom objektivom in velik barvni zaslon s 65k barvami. Uporabnik lahko ustvarja, sprejema in pošilja večpredstavnostna sporočila (MMS), ki jih ureja s tehnologijo SMIL (Synhronized Multimedia Integration Language). Ta tehnologija omogoča uporabniku, da kreira sporočilo, v katerem vnaprej določi, v kakšnem vrstnem redu se bodo predvajali besedilo, zvok in slika. Nokia 6600 omogoča tudi snemanje, pošiljanje in prejemanje kratkih zvočnih videov.
Mobilni telefon Nokia 6600, ki bazira na platformi Nokia Series 60 in bo deloval v vseh treh pasovnih območjih (GSM 900/1800/1900), bo komercialno dostopen v četrtem četrtletju letošnjega leta.


Prijavi napako v članku